Grupul QuickMobile, specializat in retailul IT, mai ales cel de telefoane mobile, tablete si accesorii, mizeaza pe afaceri de peste 50 de milioane de euro anul acesta, in crestere cu in jur de 65% fata de cele 30 de milioane de euro de anul trecut, ca urmare a cresterii vanzarilor, dar si deschiderii de magazine noi, a declarat pentru wall-street.ro. Matei Tiboc, directorul diviziei de online din cadrul grupului.
“Cresterea de peste 20 de milioane a cifrei de afaceri se datoreaza faptului ca piata este in continua expansiune. Ca exemplu, cautarile pe telefoane mobile au crescut cu 400% la nivel global incepand cu anul 2010 pana in 2012. Anul 2013, va aduce in toata lumea vanzari record a telefoanelor mobile, iar vanzarile pe piata tabletelor se vor dubla fata de anii anteriori”, spune Tiboc despre avansul cifrei de afaceri din acest an.

Cele zece companii care fomeaza grupul QuickMobile au 115 de angajati si o retea formata din 13 magazine proprii, 20 de magazine de tip shop-in-shop in parteneriat cu Real Hypermarket si magazinul online www.QuickMobile.ro.

Vanzarile pe internet, prin site-ul QuickMobile, au insemnat anul trecut circa 5% din cifra de afaceri a grupului, adica in jur de 1,5 milioane de euro. Pentru anul acesta, Tiboc mizeaza pe o crestere de aproximativ 50% a vanzarilor online.

Vor sa se extinda in SUA, Dubai si Singapore

Grupul vrea sa se extinda in 2013 prin deschiderea a inca 3 magazine proprii QuickMobile, dar mai ales prin dezvoltarea unei retele in franciza. Franciza QuickMobile a fost lansata la inceputul acestei luni si costa 19.900 de euro.

“Estimam ca vom deschide in acest an la nivel mondial 20 de francize simple si trei francize master”, a mai spus Tiboc.

Toate cele 20 de francize simple vor fi in afara tari si vor acoperi vestul Europei, SUA, Singapore, Hong Kong si Dubai. QuickMobile mai are un birou deschis in Jacksonville (Florida, SUA).

Grupul QuickMobile a fost infiintat in 2005, acesta fiind specializat initial in comercializarea produselor de telefonie mobila (telefoane, accesorii, cartele reincarcabile). In prezent, grupul se axeaza pe vanzarea de telefoane mobile, tablete, accesorii, laptopuri si e-readere.


Sursa foto: http://www.quickmobile.ro/magazine

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri