Filiala locala a grupului japonez Sony testeaza deja compatibilitatea dintre echipamentele de televiziune de foarte inalta definitie (4K), cu serviciile de televiziune prin cablu digital, seful companiei, Lucian Radulescu, sugerand ca pana la finalul anului ar urma sa fie implementata si aceasta tehnologie.

El a subliniat ca se afla in discutii avansate cu operatorul de cablu UPC, care testeaza deja noua functie pe echipamentele pe care Sony le-a prezentat deja in Romania.
“Vom avea semnal 4K pana la finalulul acestui an. UPC testeaza deja pe echipamente specializate semnalul de foarte inalta definitie”, a precizat Radulescu intr-o intalnire cu presa.
Sony vrea rea sa ajunga anul acesta la o cota de piata de 50% pe segmentul de televizoare cu diagonala mare (de peste 40 de inch/ 101 de centimetri), fata de 25% cat are compania in prezent.
Sony a prezentat in Romania, in primavara acestui an, televizoarele 4K, primul model din aceasta gama avand 84 de inch si costand 26.000 de euro. Pana acum a fost vandut un exemplar, iar pana la finalul anului, Lucian Radulescu isi doreste ca Sony sa vanda 10 astfel de televizoare.
De asemenea, compania japoneza va mai lansa pe piata locala alte doua modele de televizoare 4K (cu diagonal de 65 si 55 de inch), managerul mizand pe vanzari de cateva sute de unitati pentru acest segment. Radulescu afirma ca modelul cu diagonala de 65 de inch va costa mai putin de 10.000 de euro, cel mai probabil in jur de 7-8.000 de euro, iar cel de 55 inch va fi sub 5.000 de euro.
UPC este primul operator care a introdus pe piata locala serviciile de televiziune de inalta definitie – HD si primul care a adus televiziunea 3D pe piata in 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri