Sustinerea antreprenoriatului si a inovatiei ar trebuie sa fie printre prioritatile fiecarui guvern, a declarat Marcin Hejka, directorul general al fondului de investitii Intel Capital pentru tarile emergente din EMEA si, de asemenea, presedintele juriului Intel Business Challenge, o competitie a producatorului de microprocesoare pentru start-up-uri tehnologice.

"Antreprenoriatul si inovatia ar trebuie sa fie printre primele pe agenda fiecarui guvern. In secolul 21, inovatia este singurul lucru care va ajuta tarile sa evolueze si sa aiba o viata mai buna. Numarul de oameni care lucreaza in productie scade continuu. Productia a fost domeniul care istoric a avut cei mai multi angajati. Dar in SUA, numarul de angajati din productie a ajuns la 15% si, daca va continua sa scada, va ajunge la 5%, la fel ca in agricultura. In timp ce in domeniul cercetarii si al dezvoltarii (R&D) ponderea numarului de angajati din SUA a ajuns la 9%, iar acestia sunt cei mai bine si platiti angajati. De asemenea, acesta este si segmentul care are cel mai mai mare impact in PIB, in cresterea bunastarii si in exporturi", a declarat Marcin Hejka la competitia Intel Business Challenge care are loc zilele acestea in Dublin, Irlanda, la care publicatia wall-street.ro este prezenta.

Din 1991, cand a fost infiintat si pana acum, Intel Capital a facut investitii de circa 11 miliarde de dolari in 54 de tari. "In urma cu 15 ani, cand m-am alaturat Intel Capital, aproape toate investitiile mergeau catre America de Nord, insa anul trecut a fost primul in care peste jumatate din investitii au fost facute catre afaceri din afara Americii de Nord, iar mjoritatea au fost tari emergente. In zona de care eu sunt responsabil exista foarte multa inovatie si foarte mult apetit pentru antreprenoriat in Orientul Mijlociu, in special in Turcia, dar si in Africa. De asemenea, exista foarte mult talent in Europa de Est si Rusia. Interesant este faptul ca tot mai multe start-upuri din aceasta zona incep sa adreseze piata globala si nu doar pe cea locala”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri