Nokia N95 (2006)

Nokia N95 (2006)

Nokia N95 a fost o adevarata revelatie pe piata telefoanelor mobile. Lansat cu un an inainte de aparitia pe piata a primului iPhone, Nokia N95 dispunea la acea perioada de o camera foto de 5 megapixeli, una dintre cele mai performante realizate pe un telefon vreme buna chiar si dupa anul 2007.

Nokia N95 avea GPS, conexiune Wi-Fi si dispunea de un jack standard de 3,5 mm, intr-o perioada in care acesta nu era unstandard. Telefonul avea chiar un design inovator si se putea deschide in doua directii – una pentru controlul aplicatiilor multimedia – in special al muzicii – si altul in care aparea tastatura QWERTY.

Nokia N95 a fost fara indoiala unul dintre cele mai bune telefoane din generatia sa.

Sursa foto: wikimedia.org

Nokia N-Gage (2003)

Nokia N-Gage (2003)

Nokia N-Gage a fost prima tentativa a producatorului finlandez de telefoane de a crea un dispozitiv pentru jocurile pe mobil. Partea mai putin practica a acestui dispozitiv era ca rolul sau, acela de telefon, era umbrit de functiile pe care le avea ca si dispozitiv portabil de jocuri, intrucat efectuarea unui apel era extrem de dificila din cauza formei terminalului mobil.

Jocurile pe Nokia N-Gage puteau fi jucate prin intermediul unui card separat care era cumparat doar de la anumiti distribuitori specializati si costau o avere.

Putem spune, insa, ca Nokia N-Gage a fost un deschizator de drumuri pentru ceea ce astazi inseamna jocurile pe mobil.

Sursa foto: wikimedia.org

Motorola RAZR (2004)

Motorola RAZR (2004)

Pe langa iPhone-ul lansat de Apple in anul 2007, Motorola RAZR este poate unul dintre cele mai emblematice telefoane din toate timpurile. Cu un design foarte subtire, faptul ca puteai sa deschizi telefonul in modul „flip” a fost foarte bine primit de catre utilizatori, fiind o moda care a tinut cativa ani.

Ca si functionalitate Motorola RAZR nu s-a diferentiat prin mare lucru fata de concurenta, dar desingul sau si moda create la acea vreme nu vor fi uitate prea curand.

Sursa foto: wikimedia.org

Sony-Ericsson W810i (2006)

Sony-Ericsson W810i (2006)

Anii 90 au fost ai Walkman-ului Sony, dispozitivul care a revolutionat industria muzicala a vremii. Pe parcurs, insa, o data cu dezvoltarea tehnologiei si aparitiei noilor dispozitive, el a fost inlocuit de revolutionarul iPod. Pentru a-si pastra cunostintele in industria de profil, Sony a creat, pe baza intregii expertize pe care a acumulat-o de-a lungul timpului, seria W de telefoane Sony-Ericsson, cu accent pe muzica.

Sony-Ericcson W810i a fost cel mai bun telefon din gama, iar la vremea lui dispunea de slot pentru cardul de memorie si o camera foto de 2 megapixeli.

Sursa foto: Flickr.com

BlackBerry Pearl (2006)

BlackBerry Pearl (2006)

BlackBerry Pearl este unul dintre cele mai populare telefoane ale producatorului canadian RIM si totodata telefonul care s-a bucurat de cel mai mare succes in randul utilizatorilor BlackBerry, candva unul dintre cele mai ravnite branduri de telefoane.

Telefonul BlackBerry Pearl este foarte usor, cu un design atragator si a fost primul terminal BlackBerry care avea functii multimedia care nu targeta neaparat utilizatorii de business.

Sursa foto: flickr.com

Nokia 3310 (2000)

Nokia 3310 (2000)

Pentru cine si-l aminteste cu siguranta nu are cum sa-l uite. A fost si ramane in continuare cel mai bine vandut telefon din toate timpurile. Este vorba, bineinteles, despre popularul Nokia 3310, telefon pe care cu siguranta multi inca il mai au intr-o cutie cu lucruri vechi sau care ingroasa randurile anunturilor de vanzare pe site-urile de profil.

De ce a fost un telefon „inteligent”? Pentru ca Nokia 3310 a fost telefonul care a introdus pentru prima data popularul joc Snake, dar si ideea de a-ti crea propriul ton de apel dupa bunul plac. Un alt mare avantaj al telefonului era ca il incarcai o data si bateria tinea cel putin o saptamana daca il foloseai cat de cat intens. Ca sa nu mai punem la calcul si faptul ca era extrem de rezistent la socuri. Macar daca producatorii moderni de telefoane ar fi pastrat o parte din elementele care au definit acest telefon la vremea lui.