In Statele Unite, doi posesori de Galaxy Note 7 invinuiesc smartphone-ul celor de la Samsung pentru incendii care le-au distrus o parte din bunuri.

Doua incidente diferite, ambele soldate cu distrugerea bunurilor, ambele petrecute in Statele Unite, sunt puse de catre victime pe seama exploziei telefoanelor Galaxy Note 7.

In primul caz, un Jeep Grand Cherokee a fost distrus complet de flacari. Proprietarul sau, Nathan Dornacher, sustine ca si-ar fi lasat proaspat achizitionatul Note 7 la incarcat. In cel de-a doilea caz, un incendiu pornit din garaj a avut ca rezultat incendierea intregii case. Si de data aceasta, proprietarul da vina pe Note 7 care, conform acestuia, era la incarcat in garaj, scrie News.ro.

Presa de scandal de peste ocean a prezentat cele doua cazuri ca si cum vina pentru incendii o poarta cu certitudine smartphone-ul coreean. Pana acum, insa, nu s-a facut nicio legatura directa intre cele doua incidente si Note 7, alta in afara de acuzele proprietarilor. Samsung a anuntat ca cerceteaza ambele cazuri.

Pana in momentul anuntului de rechemare, au existat 35 de cazuri in care modelele Galaxy Note 7 au fost depistate avand probleme cu bateria. Conform Samsung, cifra ar reprezenta un procent de 24 la milion. Insa, chiar si asa, riscul exista si de aceea a fost necesara rechemarea.

Inainte de depistarea acestei probleme, Galaxy Note 7 se bucura de o primire foarte buna din partea presei de specialitate si a utilizatorilor, avand toate sansele sa devina in scurt timp un succes.

In acest moment, vanzarile sunt oprite la nivel global, pana vor fi schimbate toate device-urile banuite ca ar prezenta risc de explozie. Este greu de estimat ce pierderi va inregistra Samsung din aceasta cauza, insa este cu siguranta cel mai mare scandal cu care se confrunta coreenii de cand au devenit un lider in domeniul smartphone-urilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri