Comisia Europeana nu va accepta compromisuri intr-o disputa cu Germania pe tema unei noi legi a telecomunicatiilor care favorizeaza Deutsche Telekom in fata rivalilor, a declarat vineri, un inalt oficial UE, citat de Reuters. "Nu mai exista loc de negocieri", a declarat comisarul european pentru informatii, probleme sociale si media, Viviane Reding, inaintea Forumului Economic Mondial. Aceasta a adaugat ca situatia este foarte clara si ca UE a avertizat, cu mult timp in urma, ca nu va accepta, astfel ca trebuie sa aplice legea in acest caz.

Ministrul adjunct al economiei germane, Bernd Pfaffenbach a apreciat, in cursul saptamanii trecute, ca disputa va putea fi rezolvata in curand, fara sa se ajunga in instanta. Cu toate acestea, Reding a declarat ca actionarea in instanta pare inevitabila daca Germania nu schimba sau nu retrage legea.

Comisia Europeana a aprobat, luna trecuta, posibilul inceput al procedurilor legale impotriva Berlinului, motivand ca legea, care trebuie, inca, se fie pusa in aplicare, ar permite Telekom sa evite deschiderea retelei acesteia de banda larga pentru companiile rivale.

Rivalii Telekom au declarat ca legea le blocheaza temporar accesul la piata de banda larga. Telekom a argumentat ca are nevoie de protectie din cauza dimensiunii investitiei in retea, de aproximativ trei miliarde de euro (3,9 miliarde de dolari).

Pe de alta parte, Reding s-a aratat optimista ca se va ajunge la consens privind reglementarile care scad costul apelurilor telefonice in strainatate pana la vara, cu toate ca implementarea graduala ar putea insemna ca utilizatorii nu vor observa beneficiile acestei legi decat spre sfarsitul anului. "Va fi, cel mai probail, un cadou de Craciun pentru consumatori si pentru cei care calatoresc in scop de afaceri", a continuat Reding, potrivit NewsIn. Operatorii s-au plans ca au redus deja tariful si ca noua reglementare va incetini investitiile.

Ministri de telecomunicatii din UE au sustinut, in principiu, planul lui Reding, una dintre cele mai populare politici ale UE din ultimii ani si vor discuta problema in data de 15 martie, la o intalnire ministeriala informala de la Hanovra. Reding a adaugat ca a discutat aceasta chestiune la Davos si s-a simtit incurajata de sustinerea ministeriala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri