Surprizele se tin in lant pentru fanii gadgeturilor Apple: Steve Jobs a anuntat oficial reducerea pretului versiunii, introducerea generatiei urmatoare de playere iPod si noul iTunes, capabil sa descarce muzica direct pe player, informeaza editia online a International Herlad Tribune.
Prezentarea realizata de inovatorul Steve Jobs, presedintele Apple, a dezvaluit o schimbare de 360 de grade a liniei iPod, un “total refresh” care urmareste sa transforme player-ul audio intr-un PDA ultramodern.

Noutatea gamei o reprezinta noul iPod Touch, asemanator cu un iPhone, astfel incat nu poseda functii de apelare vocala. Versiunea de 8 GB se va comercializa cu 299 de dolari, urmand ca modelul de 16 GB sa fie disponibil la sfarsitul lunii septembrie, pentru 399 de dolari.

Cel mai surprinzator moment a fost insa anuntul ieftinirii smartphone-ului iPhone, cu 200 de dolari, pretul nou de vanzare ridicandu-se la 399 de dolari, acelasi ca si in cazul variantei de top a player-ului anuntat, iPod Touch.

“Apple a fost intotdeauna agresiv cu reducerile de pret pentru a surclasa competitia”, a declarat Shannon Cross, analist al Cross Research, incercand sa justifice initiativa conducerii Apple.

Noul iPod Touch va fi disponibil mai ales pentru export, sustine Jobs. El va avea incorporate o antena Wi-Fi care va permite conexiune wireless la Internet, dar si un browser, oferind player-ului abilitatile unui PC de buzunar. Utilizatorii se vor conecta la Internet, vor accesa noua versiune iTunes si vor descarca melodiile preferate direct pe player.

Oficialii Apple au mai anuntat incheierea unei intelegeri cu Starbucks, in urma careia clientii celui mai extins lant de cafenele din lume vor putea cumpara melodii, prin conexiune wireless gratuita, din magazinul online de muzica digitala iTunes. Astfel, orice posesor al unui iPod Touch care intra intr-o cafenea Starbucks va fi alertat despre muzica care se aude in acel moment. Persoana poate decide sa cumpere melodia de pe iTunes doar prin atingerea unui icon de pe ecranul player-ului. Deja unitatile Starbucks din Statele Unite se pregatesc de integrarea in acest proiect.

Anunturile Apple vin in aceeasi perioada cu declaratiile rivalului Microsoft, care a anuntat recent ieftinirea player-ului sau Zune. Apple a luat la randul sau masuri pentru a-si pastra pozitia de lider in industria digitala media.

Ca raspuns al declaratiilor lui Steve Jobs, actiunile Apple au scazut pe piata bursiera, initial stocul majorandu-se cu 13,5% in ultima saptamana anterior declaratiilor anuntate cu mare tam-tam. Actiunile Apple au scazut cu 7,40 de dolari sau 5,13% pana la 137,76 de dolari la inchiderea sedintei bursiere din New York, in timp ce actiunile AT&T, furnizorul de servicii pentru IPhone, au urmat si ele trendul Apple, inregistrand o scadere cu 55 de centi sau 1,4% pana la 39,73 de dolari.

Comentand declinul in pretul actiunilor, analistul Paul Foster a raspuns transant: “Cred ca investitorii se asteptau la ceva mult mai pozitiv din partea Apple”. Oare ce ne mai rezerva Steve Jobs in viitor?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri