Curtea de Apel Bucuresti a respins exceptia de neconstitutionalitate invocata in procesul in care SC Orange cere suspendarea executarii contractului incheiat de Ministerul Comunicatiilor cu Romtelecom prin care operatorul urma sa realizeze retele informatice locale.
Judecatorii au fixat un nou termen pentru judecarea cererii de suspendare a executarii contractului pentru data de 3 decembrie. Pe de alta parte, in procesul de fond in care Orange Romania cere anularea intregii proceduri de achizitie realizata de Ministerul Comunicatiilor pentru acest proiect, Curtea de Apel Bucuresti a fixat marti un nou termen pentru data de 4 decembrie.

La termenul de marti, avocatul Ministerului Comunicatiilor a depus la dosar intreaga documentatie care a stat la baza procedurii de achizitie, iar instanta a fixat un nou termen pentru ca partile sa ia cunostinta de actele depuse.

Curtea de Apel Bucuresti a ramasese luni in pronuntare si cu privire la trimiterea la Curtea Constitutionala a dosarului in care Orange Romania vrea suspendarea executarii contractului semnat de Ministerul Comunicatiilor cu Romtelecom Romania si alte firme pentru realizarea de retele electronice locale. In sedinta de judecata, avocata Romtelecom a invocat exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 14 din Legea contenciosului care se refera la posibilitatea prin care o parte poate cere in instanta suspendarea executarii actului administrativ de care se considera afectata. Aparatorul Romtelecom a sustinut ca prevederile acestui articol ar incalca dreptul la un proces echitabil intrucat instanta nu se poate pronunta pe toate probele cand ar trebui sa dea astfel de sentinte. Avocatul S.C. Orange Romania, Marin Dragne, de la SCA Musat& Asociatii, a cerut instantei sa respinga exceptia ca inadmisibila, aratand ca in opinia sa, Romtelecom nu ar vrea altceva decat sa blocheze solutionarea cauzei.

Consortiile Romtelecom-Sysware Systems Integration si S&T-accessNet International vor realiza Retele Electronice Locale din proiectul "Economia Bazata pe Cunoastere" in 246 de comunitati locale, a anuntat, pe 23 august, Ministerul Comunicatiilor.

Valoarea cumulata a celor doua contracte semnate este 23.335.976 USD. Din aceasta valoare totala, contractul incheiat cu consortiul Romtelecom-Sysware Systems reprezinta 20.523.139 USD, iar cel semnat cu consortiul S&T-accessNet, 2.812.837 USD.

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), Iuliu Winkler, a semnat pe 23 august, contractul prin care consortiile formate din Romtelecom SA si Sysware Systems Integration SRL, respectiv S&T Romania SRL si AccessNet International SRL vor asigura echipamente hardware, software, de comunicatii si servicii aferente pentru instalarea, punerea in functiune, mentenanta si serviciile de acces la Internet pentru cele 246 de Retele Electronice ale Comunitatilor Locale (RECL) incluse in proiectul Economia Bazata pe Cunoastere.

Cele doua consortii au fost declarate castigatoare in urma licitatiei internationale competitive organizate de MCTI conform regulilor de achizitie ale Bancii Mondiale.

Consortiul Romtelecom-Sysware Systems Integration SRL este castigatorul a sapte loturi corespunzatoare regiunilor Nord-Est (doua zone), Sud, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest si Centru, in timp ce consortiul format din S&T Romania SRL si accessNet International SRL a castigat un lot, aferent regiunii Sud-Est. SC Orange Romania a concurat pentru Regiunea Nord Est si Sud - Vest.

Cele doua consortii vor realiza in timp de 16 saptamani de la semnarea contractului implementarea Retelelor Electronice Locale. In total, vor fi informatizate 246 de sedii de primarii, 246 de sedii ale bibliotecii publice, 246 de Puncte de Acces Public la Informatie si 502 scoli gimnaziale. Toate locatiile vor fi dotate cu echipamente IT&C de ultima generatie, conectate la Internet Broadband pe solutii fibra optica si radio. In total, au fost achizitionate 4.265 PC-uri desktop, 642 servere, 214 routere, 214 camere foto digitale, 214 copiatoare, 428 imprimante, 214 scannere, 214 multifunctionale etc. Contractele semnate cu cele doua consortii acopera costul abonamentului lunar la Internet in banda larga timp de trei ani. Pana in 2010, consortiile vor oferi, de asemenea, servicii de training pentru 246 de persoane, mentenanta, asistenta tehnica a retelelor si asigurarea tuturor echipamentelor ce formeaza retelele locale.

"Economia Bazata pe Cunoastere" este initiativa Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, institutia care coordoneaza proiectul din anul 2005 si instaleaza in aproximativ 20% din mediul rural si mic urban Retele Electronice Locale. Acestea se realizeaza prin conectarea la Internet Broadband a sediului Primariei, al scolii gimnaziale, al bibliotecii publice si al Punctului de Acces Public la Informatie (PAPI). Initiativa are abordari multisectoriale si va asigura, in intervalul 2007-2010, servicii de baza si servicii cu valoare adaugata. Printre acestea se numara servicii publice furnizate prin mijloace electronice, educatie asistata de computer, gestionarea afacerilor cu ajutorul computerului, precum si acordarea de finantari nerambursabile pentru stimularea intreprinderilor mici si mijlocii si utilizarea tehnologiei in dezvoltarea afacerilor. De proiect vor beneficia peste 1.800.000 de cetateni din mediul rural si mic urban.

Economia Bazata pe Cunoastere a fost implementat in faza pilot in noua comunitati locale: Albestii de Muscel, Aninoasa (Hunedoara), Corund (Harghita), Jurilovca (Tulcea), Lapusnicu Mare (Caras –Severin), Ostra (Suceava), Sinca (Brasov), Pilu (Arges) si Targu Lapus (Maramures). Proiectul este implementat pe baza unei finantari totale de 69,4 milioane USD din care Banca Mondiala asigura 60 de milioane USD, iar Guvernul Romaniei, 9,4 milioane USD.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri