Reclama este sufletul comertului, iar un site pe internet este cea mai eficienta solutie pentru ca o firma sa fie cunoscuta, cu un efort financiar cat mai mic.

Puteti demara o afacere foarte profitabila, din promovarea clientilor prin intermediul unui site atractiv, complet, realizat profesional, care sa fie in acord cu filozofia firmei-client.In acest scop, veti infiinta o firma de web-design pentru a veni in intampinarea cerintelor clientilor, pentru a le face cunoscuta afacerea.

Pentru aceasta afacere aveti nevoie de: un sediu, 2-3 angajati, logistica si publicitate.

Sediul il poate constitui propriul dumneavoastra apartament, intrucat cei trei angajati si cele trei computere nu ocupa foarte mult loc, dar, daca doriti sa va extindeti, va trebui sa inchiriati un spatiu, pentru a putea gazdui 6-7 computere si angajatii aferenti.

Angajatii trebuie bine alesi si sa stiti ca nu este deloc usor. Cei din lumea web-ului au format un fel de sindicat si tin foarte mult la pret, mai precis la suma pe care o considera potrivita pentru un salariu lunar. De asemenea, cei mai buni programatori, web-designeri, IT-isti in general, au cam trecut granitele tarii si tin legatura cu cei de aici, care sunt la randul lor pe punctul de a "decola".

Logistica reprezinta cea mai scumpa componenta a acestei afaceri, intrucat nu va puteti desfasura activitatea cu doua computere 286 vechi si care se intrerup constant. Este nevoie de computere cat mai noi si performante, care sa va usureze munca si sa puteti oferi clientilor ceea ce isi doresc.

Publicitatea eficienta o puteti realiza tot prin intermediul firmei dumneavoastra si cu ajutorul internetului. Daca va faceti treaba cat mai bine, se va afla de dumneavoastra din vorba in vorba, de la clientii multumiti, care recomanda si celorlalti serviciile dvs.

Oferta pentru clienti trebuie sa fie cat mai variata si evident in acord cu cerintele acestora. Dumneavoastra oferiti un produs croit dupa cerintele clientului, astfel ca sunteti la granita dintre produse si servicii, deci trebuie sa excelati de doua ori. Cele mai cautate sunt: crearea de site-uri noi, bannere (animate in Flash), spoturi publicitare, newslettere, etc.

Nu voi intra in detaliile realizarii acestor produse, intrucat ramane apanajul celor pe care ii veti angaja. Ar fi preferabil sa aveti cunostinte medii in domeniul IT, insa trebuie sa fiti in primul rand un bun manager, sa cunoasteti bine clientii, sa organizati eficient timpul angajatilor si, nu in ultimul rand, sa practicati o politica de pret inteleapta. Nu uitati ca nu e foarte dificila infiintarea unei astfel de firme, deci concurenta este mare.

Angajatii trebuie motivati inclusiv printr-un procent din vanzari, altfel riscati sa faca totul din automatism, iar clientii vor observa usor. Nu ezitati sa oferiti o prima celui care realizeaza cel mai apreciat banner, site, etc.!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri