Lupta pentru controlul asupra DVD-urilor High Definition s-a intensificat in momentul in care productorul japonez de echipament IT&C i electronic Toshiba a anuntat ieri ca va lansa in luna martie primele playere de acest fel, informeaza publicatia International Herald Tribune.

Noile generatii de playere HD DVD de la Toshiba, denumite HD-XA1 si HD-A1, vor avea un pret cifrat in jurul sumei de 799 si respectiv 499 dolari, si vor fi lansate initial pe piata americana. Momentul in care va incepe comercializarea se va suprapune cu perioada in care marile studiouri de film de la Hollywood lansa primele filme disponibile pe noul suport High Definition DVD.

Anuntul a fost dat publicitatii in cadrul Consumer Electronics Show, cel mai mare show de prezentare de echipamente electronice care este organizat zilele acestea in Las Vegas. In urma acestuia, compania japoneaza si-a dezvoltat imaginea de producator de echipamente la un pret scazut pe o piata dominata de jucatori precum Sony si Panasonic. Alti producatori de DVD-uri ca Samsung, Pioneer si Sharp au anuntat la Las Vegas ca intenrioneaza sa produca echipamente similare, insa la preturi cuprinse intre 1000 si 1800 de dolari.

Piata discurilor video de noua generatie este foarte aglomerata.Tehnologia HD DVD este dezvoltata de cei de la Toshiba in colaborare cu NEC Corp si cu Intel si Microsoft, alaturi. Pe de alta parte, cei de la Sony au dezvoltat impreuna cu Matsushita Electric Industrial - productor al aparaturii Panasonic - tehnologie numit Blu-ray, grupul acestora din urma sustinand ca propria tehnologie ofera o calitate superioara si mai multe caltati decat discurile create de Toshiba.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri