Cresterea economica din Statele Unite a incetinit peste asteptari in primul trimestru, de la 3,1% in ultimele trei luni din 2010 la 1,8%, dupa ce majorarea preturilor alimentelor si benzinei a afectat cheltuielile de consum, potrivit datelor Departamentului pentru Comert, citate de Reuters.
Analistii anticipau un avans economic de 2%.

"Ritmul dezvoltarii a incetinit in primul trimestru, intrucat vremea a fost un factor negativ, iar pretul benzinei a crescut spre sfarsitul perioadei, dar situatia va fi temporara", a declarat Ryan Sweet, analist la Moody's, potrivit Mediafax.

Rezerva Federala (Fed) a recunoscut, miercuri, incetinirea cresterii PIB in primele trei luni si a apreciat ca redresarea are loc "intr-un ritm moderat", comparativ cu declaratia din martie, cand considera ca economia se afla "pe o baza mai solida".

Cresterea economica a fost influentata negativ de cheltuielile de consum, care au avansat cu numai 2,7%, dupa ritmul de 4% consemnat in ultimul trimestru al anului trecut.

Indicele preturilor de consum a urcat la 3,8%, cel mai rapid ritm atins dupa al treilea trimestru al anului 2008, de la 1,7% in trimestrul patru.
Departamentul pentru Comert a anuntat ca indicele preturilor de baza, care exclude alimentele si energia, a avansat la o rata de 1,5%, de la 0,4% in trimestrul anterior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri