Presedintele Parlamentului german, Norbert Lammert, se indoieste ca masurile adoptate la summit-ul UE de saptamana trecuta pentru intarirea zonei euro vor fi considerate legale de Curtea Constitutionala a tarii.
Parlamentul german va analiza probleme de constitutionalitate care ar putea sa apara daca executivul comunitar sau un comisar UE ar interveni in chestiuni legate de bugetele nationale, a spus presedintele Bundestag intr-un interviu pentru Der Spiegel, citat de Wall Street Journal, informeaza Mediafax.

Liderii europeni au convenit saptamana trecuta sa consolideze legaturile economice dintre statele membre, pentru a restabili increderea investitorilor in uniunea monetara si pentru a rezolva criza datoriilor.

Cele 17 state ale zonei euro, plus alte noua tari din afara blocului monetar fara Marea Britanie, au convenit vineri sa semneze un nou tratat de guvernanta fiscala, care va permite Bruxellesului sa impuna o disciplina bugetara stricta, impiedicand guvernele sa iasa din normele UE privind deficitul bugetar si datoria de stat. Totodata, statele nu vor putea evita aplicarea integrala a programelor de austeritate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri