General Motors , cel mai mare producator de autoturisme din lume, care a inregistrat pierderi in ultimele cinci trimestre consecutive, se asteapta sa revina pe profit anul acesta in Europa, sau chiar mai mult, pe fondul lansarii de noi modele, dar si a renuntarii a peste 12.000 de locuri de munca, informeaza Bloomberg.

Speram sa vedem imbunatatiri si pe latura financiara, dar acesta este un drum lung care va avea mai multi pasi, a declarat directorul executiv al GM Rick Wagoner in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Pe de alta parte, GM continua sa fie neprofitabila in America de Nord, insa reprezentantii companiei incearca sa castige din clientii unor competitori precum Volkswagen, Peugeot ori Toyota, care au avut succes indeosebi prin modelele VW Golf si Yaris. Divizia americana si-a redus anul trecut de la 742 de milioane de dolari la 375 de milioane. In acelasi timp, vanzarile totale din Statele Unite ale GM au scazut cu 4,3% anul trecut, iar cota de piata s-a redus cu 26,2%, fata de 1962, cand atingea nivelul de 51%.

In cursul zilei de ieri, vicepresedintele GM Bob Lutz a precizat ca valoarea cotei de piata a celui mai mare producator de masini din lume, a fost de 25% in luna februarie, in timp ce in luna ianuarie aceasta a fost de 25,6%.













Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri