Pentru prima data in istorie, cheltuielile mondiale pentru medicamente prescrise prin reteta au atins 600 de miliarde de dolari, chiar daca cererea a scazut sensibil in Europa si America de Nord.

Vanzarile au crescut la nivel global cu 7%, la un total de 602 miliarde de dolari, potrivit unui studiu recent al IMS Health, companie de consultanta in industria farmaceutica.

Statelor Unite le revine inca partea leului, cu un total de vanzari de 252 de miliarde de dolari anual, insa in SUA si in celelalte noua mari piete traditionale, vanzarile au crescut timid, cu doar 5,7%.

In schimb, in China, Rusia, Coreea de Sud si Mexic s-au inregistrat cresteri uriase ale vanzarilor de produse farmaceutice, cu pana la 81%.

Cel mai bine se vand medicamentele care trateaza diversele afectiuni ale inimii, boli psihice si colesterolul, dovada ca timpurile in care traim solicita puternic organismul uman. Nu trebuie uitat ca pentru o companie producatoare de medicamente cel care cumpara este in primul rand client si mai apoi pacient, motiv pentru care nume grele ca Pfizer, GSK, Eli Lilly sau AstraZeneca au motive de bucurie.

Top 10 - cele mai vandut medicamente:

1. LIPITOR
Trateaza: colesterol in exces
Producator: Pfizer
Vanzari: $12,9 miliarde
Cresterea anuala a cererii(procent): 6,4%

2.PLAVIX
Trateaza: boli de inima
Producator: Bristol-Myers Squibb & Sanofi-Aventis
Vanzari: $5,9 miliarde
Cresterea anuala a cererii(procent): 16%

3.NEXIUM
Trateaza: afectiuni ale inimii
Producator: AstraZeneca
Vanzari: $5,7 miliarde
Cresterea anuala a cererii(procent): 16,7%

Sursa: http://www.baniinostri.ro/stiri/article.php?ContentID=1083

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri