HSBC, a treia mare banca din lume in functie de valoarea de piata, cauta noi oportunitati de investitii pe pietele emergente, in pofida instabilitatii acestora, a declarat, intr-un interviu acordat Reuters, presedintele bancii, Stephen Green. "Aproximativ 40% din cresterea HSBC pe 2005 a provenit de pe pietele emergente. Vom continua sa investim pe astfel de piete", a afirmat Green.

El a apreciat ca economia globala devine mai diversificata, iar dezvoltarea sa nu mai depinde de evolutia catorva state. "Cu timpul, pe pietele emergente se vor dezvolta piete de consum mai puternice, iar cererea de consum va creste", a precizat presedintele HSBC. Raspandirea investitiilor intr-un numar important de tari ofera HSBC posibilitatea de a reduce riscurile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri