Rezerva Federala a SUA (Fed) a aprobat planurile pentru intrarea pe piata americana a trei mari banci controlate de statul chinez, inclusiv prima achizitie a unei retele de retail banking din SUA de catre o institutie de credit din China, potrivit Wall Street Journal, potrivit Mediafax.
Bancile care au primit aviz pentru piata SUA sunt Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), Bank of China si Agricultural Bank of China.

Aprobarea reprezinta un pas important pentru autoritatile de reglementare americane. Bancile din China incearca de mult timp sa obtina acces la piata americana pentru a asigura finantare companiilor chineze care opereaza in strainatate si pentru a face afaceri cu investitorii care cauta expunere fata de yuan. Bancile chineze au fost, insa, blocate in trecut printr-o serie de amanari si respingeri.

"Este un moment important pentru China si bancile chineze, care le va permite sa se angajeze in noi afaceri in SUA, dar si in Europa", a afirmat Chris Daniel, avocat specializat pe sectorul bancar la Paul Hastings LLP din SUA.

Decizia deschide calea unor alte preluari de banci americane de catre cele chineze, noteaza Wall Street Journal, chair daca este putin probabil ca acestea sa preia pozitii majore in sistemul bancar american in viitorul apropiat.

ICBC a primit aprobarea Fed pentru a prelua 80% la susbsidiara din SUA a Bank of East Asia, cu sediul in Hong Kong. Bank of East Asia are 13 sucursale in New York si California. ICBC, la care statul chinez are o participatie de 70%, este una dintre cele mai mari banci din lume, cu active de 2.500 de miliarde de dolari, fata de 2.300 de miliarde de dolari la J.P. Morgan Chase, cea mai mare banca din SUA.

De asemenea, Fed a fost de acord ca Agricultural Bank of China sa construiasca o sucursala in New York, iar Bank of China una in Chicago.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri