Autoritatea antitrust din cadrul Comisiei Europene a ajuns la concluzia ca facilitatile fiscale de care au beneficiat Starbucks si Fiat Chrysler Automobiles in unele state europene sunt ilegale, potrivit unor persoane apropiate situatiei citate de Wall Street Journal, scrie Mediafax.

Reprezentantii autoritatii antitrust urmeaza sa se consulte si cu alte departamente din cadrul Comisiei Europene, care vor anunta o decizie pe 21 octombrie, dupa o intalnire a unor oficiali de top ai UE, au spus sursele.

Decizia, care va veni dupa ce Curtea Europeana de Justitie a declarat invalid un sistem de transfer de date transatlantic folosit de mari companii precum Google, IBM si Facebook, va amplifica probabil incertitudinile pentru multinationalele americane cu operatiuni in Europa.

Autoritatea antitrust a UE a constatat, dupa investigatii de peste un an, ca facilitatile fiscale acordate Starbucks in Olanda si Fiat in Luxemburg au incalcat legislatia europeana care interzice guvernelor sa sustina numai unele companii, au explicat sursele.

Reprezentantii Comisiei Europene au refuzat sa comenteze. Nu este clar inca daca Fiat si Starbucks vor fi obligate sa plateasca retroactiv taxe. Intr-un astfel de caz, marimea sumelor datorate ar putea fi substantiala, au aratat sursele.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri