Concernul rus Gazprom studiaza posibilitatea de a construi gazoductul Blue Stream II spre directia Sud, a anuntat seful Gazprom, Aleksei Miller, la ntalnirea cu presedintele rus, Vladimir Putin.
Gazprom a creat n acest scop un consortiu cu grupul ungar MOL, iar proiectul noii conducte va fi elaborat pana la sfarsitul anului. Gazul va trece prin Turcia spre Grecia, Italia si, posibil, Israel, a explicat Miller, informeaza Rompres.

De asemenea, este studiata posibilitatea de a furniza gaz Bulgariei, Romaniei, Ungariei si Austriei. "Reflectam asupra posibilitatii de a construi un gazoduct submarin ntre Turcia si Israel", a precizat acesta, adaugand ca Israelul trebuie sa ofere un raspuns definitiv privind eventualele achizitionari de gaz rusesc.

Gazprom si grupul MOL au constituit, n baza acordului de cooperare semnat de cele doua societati n 21 iunie, o companie care va stabili un proiect de transport transnational si sistemul de depozitare subterana a gazului pe teritoriul Ungariei, scrie RIA Novosti.

Putatorul de cuvant al Gazprom, Serghei Kuprianov, a aratat ca "este vorba de crearea unui nou sistem de transport al gazului rusesc sau din terte tari spre pietele europene. Este studiata si utilizarea culoarului de transport Blue Stream, care trece prin Marea Neagra, n cursul realizarii proiectului".

"Diversificarea itinerariilor de furnizare a gazului constituie elementul comun al strategiilor energetice ale Rusiei si statelor europene. Avand n vedere resursele de care dispune Gazprom, de contracte si de perspectivele privind noi acorduri de export, este vorba de un singur proiect realizabil pe axa sud-est. De remarcat ca Ungaria este punctul central al realizarii acestui gen de proiecte".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri