Reprezentantii companiei franceze Alstom au anuntat ca grupul a castigat un contract in valoare de peste sapte sute de milioane de euro, pentru construirea unei uzine energetice pe baza de carbune, de 670 de megawatti, in colaborare cu compania americana AES, in Bulgaria.

"Alston va furniza o solutie completa pentru utilajele de energie nepoluante, pentru procurarea si asamblarea principalelor piese de echipament ale Maritza Est 1, o uzina care va functiona pe baza de lignit, localizata in apropierea orasului Galabovo, in sud-estul tarii", au declarat reprezentantii companiei franceze potrivit NewsIn.

Aceasta uzina va functiona la un nivel de emisie a gazelor toxice sub cel prevazut in Directiva UE pentru astfel de uzine.Corporatia AES a lansat construirea uzinei in valoare de peste un miliard de euro, in Bulgaria. AES a declarat anterior ca aceasta lucrare va fi finalizata in termenii unui contract pentru construirea completa cu Alstom.

Acest proiect prevede construirea a doua generatoare, cu o capacitate cumulata de 670 de megawatti, care vor folosi lignit livrat din minele Maritza Est, aflate in apropierea viitoarei uzine, iar operatiunile vor fi in concordanta cu normele ecologice UE.

Alstom va instala dispozitive de ultima generatie, care vor produce arderi reduse de oxizi de azot. in atmosfera, acest compus poate contribui la formarea de smog, la reducerea vizibilitatii si are un impact negativ asupra sanatatii. "Maritza Est 1 va fi primul proiect de mare amploare, in domeniul energiei, construit in Bulgaria in ultimii douazeci de ani si s-a estimat ca-si va incepe activitatea comerciala in 2009", au mai afirmat reprezantantii Alstom.

Pentru aceasta uzina, AES a anuntat ca s-a semnat un contract de 15 ani pentru aprovizionarea cu lignit, de la minele din vecinatatea uzinei. Maritza Est 1 are, de asemenea, o intelegere cu grupul public bulgar, NETC, care controleaza sectorul energetic al statului, pentru ca acesta sa cumpere, la un pret prestabilit, electricitate furnizata de Maritza Est, timp de 15 ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri