Ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto le-a interzis diplomatilor maghiari sa participe la evenimentele prin care Romania isi marcheaza joi Ziua Nationala joi, potrivit presei ungare, relateaza site-ul HungaryToday.hu.

Romania marcheaza joi 98 de ani de la Unirea de la 1 decembrie 1918.

"Intrucat poporul ungar nu are motiv sa sarbatoreasca pe 1 decembrie, ministrul de Externe si al Cometului interzice tuturor angajatilor Ministerului de Externe sa participe la festivitatile nationale din Romania", se arata intr-un comunicat citat de portalul hvg.hu, potrivit news.ro.

Romanii sarbatoresc la aceasta data, incepand din 1990, Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia si unirea provinciilor Basarabia, Bucovina,Transilvania, Banat, Crisana, Maramures si Satmar cu Regatul Romaniei.

"Insa pentru ungari este una dintre cele mai tragice zile din istoria natiunii (ungare), in special pentru etnicii maghiari din Transilvania, carora li s-au promis drepturi complete si lingvistice in urma cu 98 de ani, dar care lupta in continuare pentru sansa de a se autoguverna si pentru autonomie nationala", comenteaza Hungary Today.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri