UE a aprobat acordarea de ajutoare, de 28 de miliarde de euro, 17 miliarde destinate dezvoltarii tarilor din Asia, America Latina si celor din Orientul Apropiat, iar 11 miliarde, tarilor riverane Mediteranei si celor de la est de UE, Ucraina, Georgia si Armenia, in 2007-2013.
Ministrii afacerilor externe din cele 25 de state UE au ajuns la un acord politic cu privire la crearea unui nou instrument de cooperare pentru dezvoltare, care aloca suma de 17 miliarde de euro, esalonata pe o perioada de sapte ani. Aceasta suma este destinata sa contribuie la dezvoltarea tarilor din Asia, America Latina si a celor din Orientul Apropiat, informeaza NewsIn.

Finantarea este destinata, totodata, unor programe tematice, ca raspuns la anumite probleme specifice, cum este migratia, educatia si sanatatea. Aceste programe sunt accesibile si tarilor din spatiul Africa-Caraibe-Pacific (ACP). Contributia la dezvoltarea tarilor din grupul ACP nu este specificata explicit in cadrul acestui buget, ci in cadrul Fondului European pentru Dezvoltare, care a fost adoptat deja, cu cateva luni in urma, de statele membre UE, care au alocat suma de 22 de miliarde de euro, pentru perioada 2008-2013.

UE a aprobat si acordarea unei transe de 11 miliarde de euro, in perioada 2007-2013, destinata vecinilor imediati ai Uniunii Europene, in cadrul "politicii europene de vecinatate", care se refera la tarile Maghreb, la restul tarilor riverane Mediteranei, respectiv unor state aflate la est de UE, ca Ucraina, Georgia sau Armenia. Scopul alocarii acestor fonduri consta in crearea la portile UE a unei zone de prosperitate si de bune relatii de vecinatate
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri