Inca de la inceputul secolului al XX-lea, Viena se pozitioneaza in clasa internationala de top a medicinei. Cu o traditie medicala din 1871, Wiener PrivatKlinik (WPK) este unul dintre cele mai mari spitale private austriece. In noiembrie 2016, WPK a deschis prima reprezentanta in Romania.

In raportul European Healthconsumer Index, care arata cum sunt cotate sistemele de healthcare ale diverselor state UE in 2016, Viena ocupa locul 10, avand 826 puncte din 1.000. In acest raport Romania se claseaza pe ultimul loc cu 497 puncte.

WPK a inregistrat in 2016 cifra de afaceri de aproximativ 70 milioane euro, la fel ca cea din 2015, avand un profit net de 5%. In ultimii 20 de ani, actionarii au reinvestit profitul in spital pentru echipamente, noi cladiri sau renovari, circa 10 milioane de euro in fiecare an.

Spitalul dispune de 145 de paturi, un bloc operator cu 4 sali de operatie, tehnolohie de imagistica, medicina nucleara, fizioterapie si recuperare medicala. Acesta acopera peste 30 de specialitati medicale si detine noua centre specializate in arii precum, diagnosticul si tratamentul cancerului, chirurgia nervilor periferici, chirurgie ortopedica, traumatologie si chirurgia ochilor.

In cadrul spitalului sunt tratati, anual, in jur de 9.000 de pacienti, rata de ocupare fiind de 85%. Avand in principal adresabilitate internationala, aproximativ 40% din cifra de afaceri e generata de serviciile oferite pacientilor din afara Austriei.

Preturile serviciilor medicale pornesc de la circa 250 de euro pentru consultatie si pot ajunge pana la 5.460 de euro pentru un pachet de check up de lux, care include consultatii si analize detaliate.

medici austrieci

Ce spun doctorii austrieci despre sistemul de sanatate din Romania

Pacientii romani reprezinta circa 20% din totalul pacientilor straini ai spitalului, fiind a doua nationalitate ca pondere dupa pacientii din Federatia Rusa. Principalele afectiuni pentru care romanii se trateaza la WPK sunt cele ortopedice, urmate de bolile oncologice si cardiovasculare. Un pacient roman cheltuie in medie 3.000 de euro pentru serviciile medicale accesate. In noiembrie anul trecut spitalul a deschis prima reprezentanta in Bucuresti pentru pacientii romani.

Doctorii austrieci considera sistemul de asigurari private mai eficient decat abonamentele medicale, dat fiind ca pacientul isi poate alege, atat spitalul in care vrea sa se trateze, cat si doctorul. In Austria, 20% din popultatie are asigurare privata.

De asemenea, doctorii sustin ca pacientii straini prefera un tratament in Viena fiindca nu au incredere in sistemul medical din tara de provenienta, precum Ucraina sau Rusia.

Pacientii care nu vorbesc limba germana pot utiliza computerul spitalului, care face automat legatura cu o firma externa de servicii de traducere. Acesta functioneaza non stop si are la dispozitie 50 de limbi.

medici austrieci

Prin parteneriatele stabilite cu diverse companii aeriene si cu unitati de cazare din Viena, spitalul WPK ofera pacientilor romani posibilitatea de a modifica datele de plecare-sosire ale zborului fara costuri suplimentare si discounturi de pana la 60% la cazare de 3, 4 si 5 stele, comparativ cu preturile practicate in Viena.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri