Fondul Monetar International si-a dezvaluit, marti, previziunile de crestere economica in zona euro estimand, in cadrul acestora, o crestere anuala de 2,5% a Produsului Intern Brut pentru 2006 si una intre 2 si 2,5% in 2007, informeaza NewsIn.. Cele mai recente previziuni FMI, din septembrie trecut, indicau o crestere a PIB intre 2 si 2,4% in 2006 si intre 1,9 si 2% in 2007.

FMI prevede o crestere economica "moderata, dar durabila" in zona euro, a indicat, marti, directorul Fondului pentru Europa, Michael Deppler, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Bruxelles. Acesta a estimat ca redresarea economica actuala a zonei euro se datoreaza, in principal, consumului si investitiilor si intr-o mai mica masura exporturilor.

Deppler a afirmat ca Europa ar trebui sa urmareasca, in mod prioritar, efectuarea de reforme structurale pentru cresterea productivitatii, in special in sectorul serviciilor, cu scopul de a intensifica cresterea. "Reformele functioneaza", a adaugat acesta, vorbind despre progresele deja obtinute. in ceea ce priveste ratele dobanzilor de la Banca Centrala Europeana, Deppler a pledat pentru adoptarea unei pozitii neutre, altfel spus spre o consolidare monetara, de catre institutul monetar de la Frankfurt.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri