Deficitul bugetar al Ungariei pentru anul 2006 a fost de 9,6% din produsul intern brut, plasandu-se sub nivelul estimat anterior, de 10,1% din PIB, a anuntat primul ministru ungar, Ferenc Gyurcsany.

"Deficitul va fi de 9,6%, plus sau minus una sau doua zecimi de punct, depinde de modalitatile statistice de calcul", a declarat Gyurcsany. Primul ministru a declarat ca progresul vizibil in ceea ce priveste reducerea deficitului bugetar elimina necesitatea aplicarii unor noi masuri de austeritate.

"Pe fondul tendintelor curente si deciziilor care au fost luate deja, nu vom avea nevoie de noi masuri de acest tip", a precizat Gyurcsany, care a adaugat ca Executivul mizeaza pe un deficit bugetar de 6,8% pentru 2007, care va scadea pana la 4,3% in 2008.

Comisia Europeana a aprobat joi planurile Ungariei privind reducerea deficitului bugetar si a avertizat ca pentru perioada de dupa 2008 statul ungar ar putea fi confruntat cu riscuri legate de majorarea deficitului.

"Concluzia generala este ca programul are drept scop reducerea deficitelor bugetare foarte mari din ultimii ani printr-un efort frontal, fiind realizabil pana in anul 2009", a reiesit din evaluarea preliminara a Comisiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri