Pretul petrolului a scazut luni la aproximativ 65 de dolari/baril, in continuarea unui proces de reducere declansat de scaderea ingrijorarilor cu privire la o criza a rezervelor din SUA, cel mai mare consumator de combustibil din lume.

Pretul petrolul nerafinat Brent a scazut cu aproape 5% saptamana trecuta, partial datorita unui raport ce indica o crestere a rezervelor americane de combustibil dat publicitatii de catre guvernul SUA. Scaderea de luni a pretului pentru petrolul Brent sub 65 de dolari/baril, poate de termina mai multi investitori sa-si vanda, au spuds dealerii.

" Momentan, pretul pentru petrolul Brent poate sa mai scada inca", a spus Kevin Blemkin, broker la Man Finacial din Londra.

Pretul petrolului Brent, considerat a fi mai reprezentativ la nivel mondial decat petrolul brut american, scazuse cu 27 de centi la 65,04/baril la 11.35 GMT (Greenwich Mean Time). Pretul petrolului brut american a scazut cu 27 de centi la 61,66 dolari.

Volumul de tranzactie pentru petrolul Brent a fost de stul de slab din cauza unei perioade generale de concediu in Marea Britanie, ceea ce poate sa detremine o crestere exagerata a pretului mai tarziu.

Comerciantii de petrol au ramas indiferenti la scaderea rezervelor de benzina din SUA iar violentele din Nigeria, principalul exportator de petrol din Nigeria au avut un impact limitat aupra investitorilor incat acestia urmaresc alte surse.

O intrerupere recenta a fluxului de aprovizionare din Nigeria, principalul exportator din Nigeria, a impiedicat o crestere si mai mare a preturilor petrolului.

Grupuri de sateni inarmati cu bete si masete au protestat luni in fata sitului de exploatare al Chevron din Nigeria, ceea ce a fortat compania sa-si inceteze activitatea ca masura de precautie, au spus surse din randul securitatii.

Chevron a spus luni ca protestul a cauzat un deficit al productiei de 42. 000 de barili/zi, desi se astepta o rezolvare rapida.

Atacurile militantilor asupra instalatiilor petroliere din alte parti ale deltei nigeriene au bocat deja un sfert din productia tarii, ceea ce a cauzat cresterea preturilor la nivel mondial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri