Asiguratorul olandez Aegon va prelua o detinere de 49% la compania Industrial Fund Management, un gestionar chinez de fonduri de dimensiuni medii, au anuntat luni cele doua firme implicate in tranzactie, potrivit Reuters citata de NewsIn.
Compania Industrial Securities din China va pastra controlul a 51% din firma, care va fi redenumita Industrial-Aegon Fund Management, potrivit surselor avizate. sefii companiei Aegon vor merge la Shanghai lunea viitoare, cel mai devreme, pentru anuntarea oficiala a afacerii, care sursele estimeaza ca va fi facuta marti.

"Mai multi investitori strategici printre care Aegon au inceput discutii cu compania Industrial Fund anul trecut, iar Industrial Fund a decis in sfarsit sa aleaga compania Aegon ca partener strategic", a declarat una dintre surse.

Industrial Fund, cu sediul in Shanghai, centrul financiar al Chinei, gestioneaza in prezent patru fonduri mutuale in valoare de 17 miliarde dolari (2,22 miliarde dolari), au spus sursele.

Aegon a cumparat detinerea de 49% de la cativa actionari chinezi ai companiei Industrial Fund, potrivit surselor avizate.

Aegon a infiintat deja o companie cu capital mixt in China, iar rivalul Aegon de pe piata interna, ABN Amro a facut investitii intr-o companie cu capital mixt cu sediul la Beijing acum mai multi ani.

Oficialii companiei Industrial Fund au refuzat sa comenteze, iar reprezentantii Aegon nu au putut fi contactati pentru declaratii.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri