Compania McDonald\'s a anuntat vineri ca a inregistrat o crestere a profitului cu 27% in al treilea trimestru al anului 2007, ajutata de deprecierea dolarului si de vanzarile puternice in Asia, relateaza Reuters.
Profitul pe al treilea trimestru al lantului de restaurante a crescut la 1,07 miliarde dolari, echivalentul a 89 centi/actiune, fata de 843,3 milioane dolari, sau 68 centi/actiune, cat inregistrase in aceeasi perioada a anului trecut.

Inainte de castigurile de pe urma vanzarii Boston Market, profitul se ridica la 83 centi/actiune, asa cum anuntase McDonald's cu o saptamana inainte.

Compania a intrecut in acest an, la capitolul profit, numeroase alte lanturi de restaurante si comercianti, in conditiile in care noile produse pentru micul dejun si noile meniuri au avut succes in Statele Unite. Prelungirea programului in Asia si Australia a fost benefica pentru castiguri.

Veniturile au crescut cu 7%, pana la 5,90 miliarde dolari. Vanzarile, excluzand influenta conversiei valutare, au crescut cu 3%. Deprecierea monedei americane mareste valoare vanzarilor in strainatate, atunci cand sunt transformate in dolari, pentru rapoartele financiare ale companiei.

Saptamana trecuta, compania a anuntat ca vanzarile restaurantelor deschise de peste un an au crescut cu 6,9%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri