Producatorul suedez de mobila Ikea va construi in parteneriat cu compania bulgara Darvoobrabotvane-VT o fabrica ce va produce scaune si fotolii in orasul Veliko Tarnovo, investitia ridicandu-se la 2,5 milioane de euro, informeaza NewsIn.
O parte din finantare va proveni din partea Ikea, dar sub forma de imprumut pentru compania Darvoobrabotvane-VT Co. In schimb, compania bulgara va trebui sa vanda intregul stoc din productie catre Ikea pentru o perioada de cel putin patru ani.

In prima faza a proiectului, Darvoobrabotvane-VT Co. va produce circa 125.000 de fotolii si 65.000 de taburete. "Compania noastra va livra in primul an peste 200.000 de scaune care vor fi urmate de o dublare a productiei de fotolii si taburete", a declarat proprietarul companiei bulgare, Alexei Kanchev. Acesta se asteapta ca noua fabrica sa genereze vanzari anuale de circa 4 milioane de euro.

Darvoobrabotvane-VT Co. va lista in luna decembrie peste 1,1 milioane de actiuni la bursa locala. Daca oferta va trezi interesul investitorilor, compania va lista la bursa aproape 48% din capitalul total, incluzand si vechile actiuni. Compania bulgara se asteapta ca in acest an sa aiba venituri de peste sase milioane de euro si un profit net de 750.000 de euro.

Producatorul suedez de mobila activeaza din 2007 si pe piata din Romania unde a deschis in luna martie primul sau magazin in zona bucuresteana Baneasa. Ikea a inregistrat in primele sase luni de la deschiderea magazinului din Bucuresti, vanzari de peste 40 milioane euro, si estimeaza in anul fiscal care se incheie in august 2008, vanzari de 80 milioane euro. Magazinul din Baneasa, a avut aproximativ 1,4 milioane de vizitatori si a vandut peste 4,6 milioane de produse, din toate categoriile: mobilier, accesorii, decoratiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri