Fondul Monetar International (FMI) estimeaza o crestere puternica a economiei germane in acest an si in 2011, cu 3,3% si, respectiv, cu 2%, potrivit revistei Der Spiegel, preluata de Reuters.
FMI urmeaza sa anunte estimarile la inceputul lunii octombrie, informeaza Mediafax.

Prognoza fondului ar fi astfel similara cu cifrele inaintate de multi economisti din sectorul privat.

Unii indicatori macroeconomici aparuti recent sugereaza insa ca relansarea economica a incetinit in Germania, dupa cresterea puternica, de 2,2%, din trimestrul al doilea.

Avansul din perioada aprilie-iunie este cea mai buna cifra inregistrata in Germania reunificata.

Potrivit estimarilor FMI citate de Der Spiegel, cresterea puternica a exporturilor si imbunatatirea cererii interne sustin o prognoza mai optimista pentru acest an. Fondul estima anterior, in luna iulie, o crestere economica de numai 1,4% in Germania in acest an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri