Constantin Nita, fost ministru al Energiei a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Acesta a fost citat de procurori intr-un dosar penal. Procurorii DNA nu au furnizat informatii referitoare la dosarul in care l-au citat pe Constantin Nita.

In luna aprilie, cand i-a expirat mandatul la conducerea PSD Brasov, Constantin Nita, s-a retras din viata politica, anuntand ca nu va mai candida pentru un mandat de deputat in viitorul Parlament, conform Mediafax.

Constantin Nita a precizat atunci ca se retrage si din conducerea centrala a PSD. "Am fost onorat sa fac parte din conducerea celui mai mare partid din Romania, un partid care a scris istorie, cu momente extraordinare, dar si perioade mai putin bune”, a spus acesta.

In luna februarie a acestui an, Constantin Nita era principalul candidat pentru functia de presedinte al Consiliului National al PSD. Surse din PSD sustin ca acesta a fost inlaturat de Liviu Dragnea, in urma unei discutii avute cu cateva ore inainte de alegerile pentru Consiliul National.

Fost ministru al Energiei, Constantin Nita a fost audiat la DNA in dosarul ”Mita la Hidroelectrica”, legat de negocierea unui contract pentru vanzarea de energie ieftina in valoare de peste 260 de milioane de euro.
Nita a afirmat ca respinge "orice acuzatie, afirmatie, asociere" privind implicarea sa in scandalul spagii de la Hidroelectrica, el mentionand ca a atentionat conducerea companiei asupra consecintelor penale ale unui contract cu pret fix.

Constantin Nita este de profesie economist, specializat in marketing. El a fost ministru al IMM-urilor in 2009, in Cabinetul PSD-PDL. De asemenea, in Guvernul Ponta II, Nita a condus departamentul pentru Energie, iar in Guvernul Ponta III a fost ministru al Economiei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri