Filmul "Cand se lasa seara peste Bucuresti sau metabolism", de Corneliu Porumboiu, cu Bogdan Dumitrache, Diana Avramut, Alexandru Papadopol si Mihaela Sarbu in distributie, va avea premiera in cinematografele romanesti pe 20 septembrie, informeaza Mediafax.
"Scriam deja la scenariu, cand a fost propus un proiect de lege care ar fi schimbat modul de finantare a filmelor in Romania: ca sa obtin fonduri, ar fi trebuit sa prezint nu doar scenariul, ci si un storyboard detaliat. Nu am fost de acord cu aceasta lege, dar mi-a amintit de perioada mea de pregatire ca cineast. Limitarile presupuse de pelicula de 35mm, nevoia de a planifica fiecare cadru au facut parte din formarea mea. Ca urmare a acestor restrictii, s-a dezvoltat si aplecarea mea fata de repetitii si cadre lungi. Deci am vrut sa vorbesc despre nasterea unui film si constrangerile aferente ei", a povestit regizorul Corneliu Porumboiu.

De asemenea, regizorul dezvaluie una din explicatiile pentru faimoasele sale cadre lungi, el afirmand ca a fost inspirat si de povestea unui prieten cineast, care si-a investit totii banii in productia unui film, inceputa in urma cu zece ani si apoi sistata in timpul filmarilor.

"Am fost inspirat de ideea unei filmari fara sfarsit… Pana la urma, am vrut mai ales sa intorc camera spre meseria regizorala, sa arat cum lucram, metodele pe care le folosim, cum se realizeaza un proiect, sa arunc o privire in spatele cortinei", a adaugat acesta.

Pelicula "Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism" a fost selectionata in competitia oficiala a Festivalului International de Film de la Locarno (Elvetia), care s-a desfasurat in perioada 7 - 17 august, precum si la cea de-a 19-a editie a Festivalului de la Sarajevo, care a avut loc intre 16 - 24 august.

Imediat dupa lansarea in cinematografele din Romania, din 20 septembrie, "Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism" va fi proiectat in SUA, fiind selectionat in competitia oficiala a celei de-a 51-a editii a Festivalului de Film de la New York, care se va desfasura in perioada 27 septembrie - 13 octombrie.

Corneliu Porumboiu este unul dintre cei mai importanti regizori din noua cinematografie romaneasca, alaturi de nume precum Cristi Puiu, Cristian Mungiu si Radu Muntean.

In 2006, a primit premiul pentru debut Camera d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, pentru "A fost sau n-a fost?", o comedie despre cum a fost traita revolutia din 1989 intr-un oras de provincie. S-a intors la Cannes, in sectiunea Un Certain Regard, in 2009, cu "Politist, adjectiv". Filmul a primit premiul FIPRESCI si premiul juriului sectiunii Un Certain Regard.

"Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism/ When Evening Falls on Bucharest or Metabolism" va fi distribuit in Romania de Independenta Film si la nivel international de Wild Bunch.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri