Fotografa americana Annie Leibovitz si-a vandut trei proprietati din New York cu suma de 28,5 milioane de dolari, incercand astfel sa evite falimentul si sa isi revina dupa problemele financiare grave cu care s-a confruntat in ultimii ani, informeaza contactmusic.com, citat de Mediafax.

Celebra fotografa ceruse initial un pret de 33 de milioane de dolari pentru atelierul ei, resedinta ei principala si o casa de vacanta din Greenwich Village, un cartier din Manhattan, insa a fost de acord sa reduca pretul la 28,5 milioane de dolari, dupa ce a gasit un cumparator interesat de toate cele trei proprietati care nu sunt conectate intre ele.

Annie Leibovitz, care a fotografiat staruri precum John Lennon, Angelina Jolie, Demi Moore si Miley Cyrus, a incercat initial sa vanda cele trei proprietati in 2009, pentru a achita datoria de 24 de milioane de dolari pe care o avea la Art Capital Group, o societate financiara care ii imprumutase bani, in decembrie 2008, in schimbul unei ipoteci asupra fotografiilor si bunurilor ei imobiliare.

Ulterior, in martie 2010, Annie Leibovitz a incheiat o intelegere cu societatea de investitii Colony Capital cu sediul general in Los Angeles, care sa o ajute pe artista sa isi esaloneze si sa isi achite toate datoriile si sa isi salveze astfel cariera. In prezent, celebra fotografa se pregateste sa se mute intr-o noua locuinta, mult mai modesta, dar care este mai bine adaptata la noua ei situatie financiara.

Considerata drept unul dintre cei mai buni fotografi portretisti contemporani, Annie Leibovitz s-a specializat in fotografierea celebritatilor si, uneori, in crearea controverselor.

De la John Lennon si Yoko Ono, fotografiati goi, cu doar cateva ore inainte de asasinarea cantaretului britanic, in 1980, la regina Elizabeth a Marii Britanii sau Demi Moore, care a pozat in timp ce era insarcinata, pe coperta Vanity Fair, cu greu poate fi gasita o persoana celebra care sa nu fi trecut prin fata obiectivului lui Annie Leibovitz, care a debutat in lumea fotografiei intr-un numar al revistei Rolling Stone, in 1970.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri