Statisticile arata ca promovarea video este pe val. Prezenta unui clip video pe un site de cumparaturi online, creste conversia cu pana la 72%. In plus, stim ce raspuns am da cu totii la intrebarea: “cum ai prefera sa inveti despre un subiect anume – sa urmaresti un video sau sa citesti pagini intregi de text?”.

Cititul este privit ca o munca, in timp ce filmele sunt percepute ca o joaca.

Unul dintre cele mai puternice instrumente actuale de video marketing sunt filmele in care povestea este redata prin ilustratii schitate manual. Le mai intalnim sub denumirile: video scribe, doodle video, whiteboard animation, video sketch etc.

Spre deosebire de alte tehnici de promovare video, whiteboard animation, are in plus un efect psihologic care te face sa urmaresti pana la capat filmul. Studii neurostiintifice au aratat ca atunci cand urmaresti un desen capatand forma sub ochii tai, in creier ti se activeaza aceeasi emotie ca atunci cand tu insuti ai fi desenatorul. Este vorba despre o intoarcere la copilarie si despre intelegerea unor concepte complexe prin reducerea lor la o forma simpla si creativa, indiferent de domeniul de aplicabilitate.

De ce te-ai promova printr-un doodle video? Iata cel putin 10 motive:

1. Stiintific. Desenul care se naste sub ochii tai, iti capteaza atentia inca din primele 3 secunde si o pastreaza. S-a demonstrat stiintific.
2. Eficienta mesajului. Whiteboard animation poate simplifica intelegerea unor concepte complexe, iar mesajele transmise astfel sunt retinute mult mai usor. Si un copil de 7 ani ar intelege, dar si bunica.

3. Eficienta costurilor. Daca ne referim la componenta financiara, costurile pot fi mai mici decat in cazul unei filmari cu aparatura, actori, decor, recuzita etc.
4. SEO friendly. Din punct de vedere SEO, continutul video este de 56 de ori mai usor de gasit la cautare si mai vizionat decat textele obisnuite.
5. Flexibilitate si control. Detii controlul filmului in orice moment. In cazul productiei video clasice, cadrele trase nu mai pot fi schimbate decat prin refacerea filmarii sau pot fi imbunatatite doar intre anumite limite tehnice. La doodle video, insa, poti modifica ilustratiile si eventualele costuri de refacere sunt mai mici.
6. Previzibilitate pentru client. Poti sa-ti faci o idee despre cum va arata produsul final. In storyboard, ai de cele mai multe ori ilustratiile in sine si iti poti da acordul pe fiecare etapa de executie.
7. Multifunctionalitate. Filmul contine ilustratii vectorizate, pe care le poti adapta celorlalte materiale de comunicare. Se pot folosi fara restrictii si in print si se pot adapta video pentru orice tip de ecran.
8. Inovatie. Este o tehnica relativ noua, care surprinde si se autoinventeaza in permanenta.
9. Aplicabilitate. Stilul adaptabil il face aplicabil pentru: campanii online, targuri si expozitii, evenimente, prezentari de vanzari, tutoriale, prezentari de produs, training-uri, planuri de afaceri, educatie, felicitari personalizate etc. Fie ca vrei sa povestesti despre produse financiar-bancare sau despre inovatii in fizica cuantica, un doodle video este instrumentul explicativ perfect.

10. Brand awareness si brand recognition. Tehnica este versatila si contribuie la conturarea unui stil specific de comunicare, facand brandul usor de remarcat in piata si oferindu-i o amprenta personala.

Realizarea unui doodle video sau whiteboard animation urmareste 5 pasi: brieful, crearea scenariului si sugestiile de ilustratie, ilustratiile propriu-zise, alegerea vocii si a muzicii de fundal si post productia audio-video.
Se intampla frecvent ca totul sa se termine aici. Gresit! Continutul in sine reprezinta doar 20% din succesul campaniei, insa promovarea lui aduce restul de 80%. Nicio problema, te ajutam si cu asta.

Putem sa ii dam inainte cu tot felul de statistici interesante despre puterea contentului video, dar avem un intreg blog dedicat acestui domeniu. Mai ai intrebari? Noi avem raspunsuri si le strangem inca din 2012, cand am introdus aceasta tehnica in Romania, sub brand-ul videoGraph.

Suna-ne (+40 726 485 103) sau trimite-ne un email (contact@onscreen.ro) si povestim mai multe.
Lavinia Petrariu, MarComm Doodler, OnScreen.
http://onscreen.ro/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri