Beatrice Comanescu a fost desemnata castigatoarea concursului pentru postul de director al canalului TVR International, organizat de Televiziunea Romana. Postul a fost scos la concurs dupa ce directorul TVRi, Monica Zvirjinschi, a iesit la pensie, in iunie 2006.

Comisia de concurs a fost alcatuita din Tudor Giurgiu (presedinte-director general al TVR), Horia Romanescu (director de programe), Dana Deac (director TVR 1), Gordon Lovitt (consilier pe strategie editoriala al presedintelui-director general), Zsolt Galfalvi (membru al Consiliului de Administratie) si Ioana Avadani (director executiv Centrul pentru Jurnalism Independent).

Beatrice Comanescu a fost director al canalului TVR Cultural intre 2001 si 2004, dupa care a devenit director general adjunct la Realitatea TV, pana in 2005. Din 2005 pana in prezent a fost consilier media la Ministerul Sanatatii Publice si lector universitar la catedra Jurnalism TV. inainte de a intra in televiziune, Beatrice Comanescu a fost director si director adjunct la Centrul National de Cultura Mogosoaia si, anterior, redactor si redactor-sef la Studioul Cinematografic Sahia, anunta un comunicat al departamentului de comunicare din cadrul TVR. A scris peste 50 de scenarii pentru filme documentare, artistice si utilitare, produse de Studioul Sahia. De asemenea, are activitate publicistica de specialitate in presa. Este doctorand la Universitatea nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti si a absolvit Institutul de Arta Dramatica si Film, sectiunea Arta si metodologia spectacolului de teatru, film si tv. A urmat mai multe cursuri in domeniile marketing si management.

Printre responsabilitatile directorului TVR International se numara: elaborarea strategiei si a grilei de programe a postului, repartizarea resurselor financiare, artistice, tehnice si umane pentru producerea programelor.

Conditiile de inscriere la concurs au fost: studii superioare, experienta manageriala in domeniul mass-media de minimum trei ani sau experienta de minimum trei ani in TVR, cunostinte de management general, productie tv, legislatia romana si internationala in domeniul audiovizualului, cunoasterea a doua limbi straine de circulatie internationala. Din 28 iunie 2006 si pana la preluarea functiei de catre Beatrice Comanescu, coordonatorul activitatii postului TVR International este producatorul delegat Dana Armasu.

Postul TVR International a fost lansat in anul 1995 si este dedicat romanilor care traiesc in strainatate. Este singurul post romanesc difuzat in clar si gratuit pe cinci continente si 23 de fuse orare, cu o grila de programe construita pe trei tronsoane de prime time, pentru fiecare dintre zonele America, Europa, Australia. Din anul 2002, TVRi emite 24 de ore din 24. in prezent, el poate fi receptionat in Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu, America de Nord, Australia si Noua Zeelanda. Postul organizeaza, in fiecare an, Gala Premiilor TVR International, ajunsa la cea de-a cincea editie in 2006, care rasplateste personalitati din tara si din strainatate care au contribuit la promovarea Romaniei in lume. Pe plan international, TVRi a fost premiat la Hot Bird TV Awards 2006, la categoria Inovatie a produsului, inovatie tehnologica, dinamism pe piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri