Cu o singura exceptie, marjele de negociere pentru apartamentele scoase la vanzare in marile orase ale tarii sunt mai reduse in trimestrul al doilea din 2017 comparativ cu perioada similara a anului trecut. Acesta nu este decat un semn in plus al presiunii actuale asupra cresterii preturilor la locuinte, generate de concurenta stransa pe ofertele existente in piata, potrivit unui raport realizat de catre AnalizeImobiliare.ro, platforma de cercetare a Imobiliare.ro.

Astfel, in momentul de fata, vanzatorii sunt dispusi sa-si coboare pretentiile, comparativ cu anul trecut, in Bucuresti, Brasov, Constanta, Iasi si in Timisoara. Exceptia de la regula o reprezinta Cluj-Napoca, unde marja de negociere pe segmentul apartamentelor a crescut in prezent. Acest fapt sugereaza ca entuziasmul de majorare a preturilor de pe piata clujeana este usor contrabalansat in negocierea directa cu clientii, potrivit raportului de piata citat.

Navigheaza in continuare pe acest slide pentru a vedea o analiza comparativa a marjelor de negociere la valoarea actuala a preturilor medii din cele mai importante orase ale tarii si respectiv evolutia celor doi indicatori in ultimele 12 luni si trimestrul al doilea din 2017.

Sursa foto: Alexander Raths / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri