Google va anunta pana la finalul lunii un mecanism prin care internautii sa poata cere ca informatiile despre ei rezultate in urma cautarilor online sa poata fi scoase din motorul de cautare al companiei, scrie NYTimes.com.

Compania americana a fost obligata de organismul de reglementare al Comisiei Europene sa introduca un astfel de sistem.

Detaliile mecanismului inca trebuie sa se finalizeze insa un instrument de baza prin care oamenii sa poata cere Google ca informatii despre ei sa fie scoase va fi “in picioare” in urmatoarele doua saptamani.

Google nu a comentat in ceea ce priveste felul in care instrumentul va functiona sau cum va putea fi accesat, cu exactitate.

“Este un proces complicat”, a transmis Google. “Imediat ce ne vom gandi cum vom realiza acest lucru, vom anunta utilizatorii. Procesul ar putea dura cateva saptamani”.

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis saptamana trecuta ca internautii au dreptul “de a fi uitati” si pot cere Google sa stearga unele informatii despre ei din rezultatele de cautare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri