CNVM a publicat astazi o noua decizie cu privire la ofertele publice de vanzare, in care mentioneaza ca acestea pot fi depuse in grupul de distributie, dar trebuie preluate si validate de intermediarul ofertei.
Saptamana trecuta, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a dat o decizie prin care anunta ca preluarea formularelor de subscriere in cadrul unei oferte publice de vanzare se poate realize doar prin intermediul unor agenti de servicii de investitii financiare sau agenti delegati inscrisi in registrul CNVM.

Aceasta a creat reactii negative din partea brokerilor, care spuneau ca limiteaza succesul ofertelor de vanzare prin bursa.

Comisia a revenit asupra deciziei, clarificand ca in cazul ofertelor publice de vanzare in care intermediarul ofertei este asistat in distribuirea valorilor mobiliare de catre un grup de distributie, preluarea formularelor de subscriere reprezinta operatiunea prin care intermediarul preia formularele depuse la grupul de distributie, in vederea validarii si executarii ordinelor eferente respectivelor subscrieri.

“In cazul ofertelor publice de vanzare in care intermediarul este asistat de un grup de distributie, primirea formularelor de subscriere de catre entitatile din cadrul grupului de distributie nu reprezinta serviciu de investitii financiare in sensul legislatiei pietei de capital. In situatia in care din grupul de distributie fac parte si filialele, sucursalele si agentiile proprii ale intermediarului ofertei, prevederile art. 1 se aplica in mod
corespunzator”, se mai arata in decizia CNVM.

De asemenea, intermediarul ofertei publice de vanzare este responsabil pentru preluarea formularelor de subscriere cu respectarea prospectului de oferta precum si a dispozitiilor legale incidente in materie.

Citeste si Brokerii cer CNVM revocarea deciziei privind ofertele publice de vanzare
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri