Lunile de vara au o reputatie foarte proasta in randul investitorilor in actiuni, care adesea isi reduc activitatea in aceasta perioada. Totusi, saptamana aceasta iese din tipare, nu mai putin de 22 companii listandu-se pe burse, si asta doar in SUA. Capul de afis este tinut oferta publica initiala (IPO) de peste 3 mld. dolari a Synchrony Financial, divizia de consumer finance a gigantului american GE Capital.

Dupa perioada mai slaba din aprilie si mai, piata de IPO-uri este in revenire, saptamana aceasta urmand sa fie cea mai aglomerata din ultimii opt ani, potrivit datelor Renaissance Capital.

“Castigurile aduse de recentele IPO-uri au fost semnificative, iar acesta este unul dintre motivele care au generat revenirea acestei piete”, spune Kathleen Smith, unul dintre fondatorii Renaissance, citata de Fox Business.

Rusii de la Renaissance administreaza un ETF (exchange traded fund) care investeste in IPO-uri si care luna aceasta a urcat cu 7%.

“Suntem incurajati de seria de IPO-uri care se anunta. Numarul cererilor de listare este aproape dublu fata de ce vazusem pana la aceata data in 2013”, a declarat Bruce Aust, vicepresedinte executiv la bursa Nasdaq.

Cel mai mare IPO facut in 2014 se va desfasura in aceasta saptamana, fiind vorba de Synchrony Financial, divizia de consumer finance a gigantului american GE Capital. Singurul IPO care l-ar putea depasi in 2014 este cel al companiei chineze de ecommerce Alibaba.

In primul semestru din acest an, companiile care s-au listat pe burse au atras de la investitori 33,6 mld. dolari. Si pe Bursa de Valori Bucuresti a fost realizat un IPO in 2014, fiind vorba de oferta Electrica, prin care statul roman a reusit sa atraga 444 milioane euro.

Citit si lista a IPO-urilor programate sa aiba loc in perioada urmatoare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri