SIF Moldova si Private Equity Grup Luxemburg vor sa vanda pachetele de actiuni detinute la Agricola International si care insumeaza peste 17%, iar ceilalti actionari au drept de preemptiune si le-ar putea face o oferta, potrivit presedintelui Consiliului de Administratie al Agricola, Grigore Horoi.

SIF Moldova si Private Equity Grup Luxemburg vor discuta cu ceilalti actionari despre vanzarea pachetelor intr-o adunare generala care va avea loc pe 25 martie. "Private Equity Grup Luxemburg detine in jur de 16% din firma, iar SIF Moldova are o participatie de 1,2%. Conform statutului, trebuie sa anunte mai intai actionarii ca intentioneaza sa vanda, pentru ca acestia au drept de preemptiune", a declarat Grigore Horoi, potrivit Mediafax.

El nu stie insa daca ceilalti actionari sunt hotarati sa cumpere si s-a ferit sa estimeaze suma la care s-ar putea semna o eventuala tranzactie.
"Noi nu am avut dividende, pentru ca am tot investit, deci s-ar putea ca ceilalti actionari sa nu aiba bani sa cumpere", a spus Grigore Horoi.

El a explicat ca este posibil ca tocmai lipsa dividendelor sa-i fi determinat pe cei doi actionari sa vrea sa-si vanda participatiile. Grupul de firme Agricola Bacau a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 616,62 milioane lei (138,5 milioane euro), cu 4% mai mare decat cea inregistrata in 2013, aproape 60% fiind generata de producatorul de carne de pui Agricola International.

In 2013, Agricola Bacau a raportat afaceri de 590,46 milioane lei. Potrivit companiei, rezultatul continua trendul crescator pe care Agricola il mentine in ultimii sase ani, in contextul in care piata carnii de pasare a consemnat o crestere lenta in 2014 fata de 2013, de 2%, iar pretul mediu al carnii de pasare urmeaza un trend negativ in Europa.

In ceea ce priveste exporturile, acestea s-au diminuat cu aproximativ 30% fata de 2013 (circa 8% din productia de carne) deoarece compania s-a concentrat mai mult pe piata interna, in special in zona retailului traditional, unde livreaza 36,5% din productie. Grupul Agricola este controlat de mai multi investitori romani, printre care Gheorghe Antochi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri