Piata locala de fuziuni si achizitii s-a dezmortit in ultimele luni dupa ce trei giganti internationali - Carrefour, Ikea si Lactalis - au decis sa aloce circa 100 de milioane de euro pentru a-si securiza pozitia pe pietele pe care activeaza, arata o analiza ZF.

Mai mult, o efervescenta pe pietele imobiliare, in comert si servicii medicale indica un optimism al investitorilor romani si straini in perspectivele economiei locale care posteaza una dintre cele mai importante cresteri de la nivelul UE, conform Mediafax.

"Ce se intampla pe piata locala a fuziunilor si achizitiilor este o surpriza placuta si un bun motiv de optimism in ceea ce priveste perspectivele de viitor ale economiei locale", a declarat avocatul Florentin Tuca, managing partner al casei de avocatura Tuca, Zbarcea & Asociatii, una dintre cele mai importante de pe piata locala.

In 2015, piata de fuziuni si achizitii s-a dezmortit la nivel international, iar Romania a simtit si ea "o gura de aer proaspat".

Unele dintre tranzactiile gigant de la nivel international isi fac simtit impactul si in Romania, printre acestea numaranduse achizitia producatorului de bere SAB Miller de catre AB InBev sau preluarea Cameron de catre gigantul din domeniul energiei Schlumberger.

Totusi, cele mai importante tranzactii care au "zguduit" piata locala au fost unele pregatite in "bucatariile" lo¬cale ale unor astfel de giganti.

Sursa foto: rzoze19 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri