The New Market este evenimentul wall-street.ro dedicat pietei de capital, editia din acest an fiind realizata in parteneriat cu Citi Romania, Fondul Proprietatea, SIF Banat-Crisana, Depozitarul Central si SIF Muntenia.

“Initiativa eliminarii celor opt bariere din piata de capital romaneasca a fost un pas important in directia buna. Toata lumea se bucura acum ca Romania a fost inclusa pe lista-scurta (n.red. de catre FTSE). Sa nu ma intelegeti gresit, este o realizare majora, dar trebuie sa fie clar ca acesta este doar inceputul drumului pentru bursa locala si trebuie sa devina evident ca Romania si-a luat un angajament ferm privind continuarea procesului prin care sa devina o destinatie viabila pentru investitori”, a mentionat James Turnbull.

Reprezentantul BERD subliniaza ca bursa romaneasca tebuie sa imbunatateasca semnificativ valoarea tranzactiilor inregistrate zilnic, in conditiile in care, fara o piata secundara, Romania nu poate deveni o piata emergenta in adevaratul sens al cuvantului.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu