Fondul american de hedging Elliott Associates a vandut prin intermediul Manchester Securities 39,2 milioane de actiuni Fondul Proprietatea (FP), pentru care a incasat 35,7 mil. lei (7,82 mil. euro).

Vanzarile s-au realizat atat in piata tranzactiilor negociate (deal) a Bursei de Valori Bucuresti, cat si in piata principala, pentru un pret de 0,91 lei/actiune. Elliott a vandut 0,38% din capitalul Fondul Proprietatea, reducandu-si astfel detinerea de 21% pe care o avea anterior in cadrul fondului.

Elliott Associates a mai vandut si in februarie certificate de depozit (GDR) FP, in conditii similare de pret (0,92 lei/actiune sau 10,75 – 10,8 dolari/GDR). La acel moment, americanii au incasat in total 113,7 mil. lei.

Elliott Associates este cel mai important actionar al Fondul Proprietatea, potrivit ultimelor raportari fondul american controland 21% din drepturile de vot ale FP. La inceputul acestui an, Grupul NN (fost ING) a anuntat ca a ajuns la o detinere de 5,02% din Fondul Proprietatea.

Actiunile FP au crescut cu 15% pe Bursa de Valori Bucuresti in 2017, compania fiind evaluata in prezent la 9,16 mld. lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri