Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a validat al doilea conducator al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Alin Barbu, care va coordona alaturi de Anca Dumitru activitatile zilnice ale operatorului de piata, informeaza un comunicat remis de Bursa.
[Update]: "Calitatile profesionale si manageriale ale lui Alin Barbu m-au determinat sa fac aceasta propunere Consiliului Bursei, propunere care a fost agreata de membrii CB si aprobata de catre CNVM. Cred ca este cea mai buna alegere, contributia d-lui Barbu la dezvoltarea BVB fiind bine cunoscuta si apreciata", a declarat, pentru Wall-Street, Anca Dumitru, directorul general al BVB.

Conform reglementarilor in vigoare, operatorul de piata trebuie sa aiba doi conducatori.

Dan Paul (foto), vicepresedintele BVB si presedintele Asociatiei Brokerilor, a explicat ca fostul director, Petra Alexandru, a iesit la pensie, fiind inlocuit de Alin Barbu.

"Este un angajat vechi al bursei, el a condus proiectele de implementare a sistemului de tranzactionare Arena, este presedinte la Casa de Compensare Bucuresti, deci o persoana activa in piata de capital, chiar daca nu este foarte cunoscut de publicul larg", a declarat Paul, pentru Wall-Street.

Alin Barbu activeaza din anul 1996 la Bursa de Valori Bucuresti in cadrul departamentelor IT si Dezvoltare Sistem, iar ulterior ca sef de departament si director. Din anul 1999 a condus proiectele de dezvoltare si implementare ale sistemului Arena - Automated Exchange Platform, platforma utilizata de Bursa de Valori, Depozitarul Central si Casa de Compensare Bucuresti.

De asemenea, conducerea BVB a prelungit mandatul directorului general, Anca Dumitru, pentru o perioada nedeterminata.

Anca Dumitru preluase functia de director general interimar al BVB, pe o perioada de sase luni, dupa ce Stere Farmache a anuntat pe 18 decembrie 2008 ca renunta la atributiile executive, dar ramane presedintele al Bursei de la Bucuresti. Stere Farmache s-a aflat la conducerea BVB inca de la infiintarea acesteia, in 1995.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri