Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare l-a validat pe Valentin Ionescu in functia de director general al Bursei de Valori Bucuresti, incepand cu 27 septembrie.
La sfarsitul lunii august, Consiliul Bursei a aprobat numirea lui Ionescu in aceasta pozitie.

Valentin Ionescu, 38 ani, a carui cariera profesionala este legata de 15 ani de BVB, aduce experienta acumulata pe bursele din Praga si Viena, dobandita in cadrul unor cunoscute institutii financiare, din domeniul bancilor de investitii si al societatilor de brokeraj, precum Euroinvest Bank AG Viena si Wood & Company Financial Services a.s. Praga.

Mutare surpriza la sefia Bursei. Vezi primele reactii din piata

In vara acestui an, Ionescu a inceput o colaborare cu Erste Group, pe zona de retail a departamantului de piete financiare din BCR. In prima parte a acestui an, Valentin Ionescu a candidat pentru un loc in Consiliul Bursei de Valori Bucuresti.

Este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Comert, detine o diploma de MBA eliberata de CNAM Paris si de ASE Bucuresti cu masterat in „Dezvoltarea economica a companiei”.

De asemenea, are studii in specializarea „Finante Administrare de Portofoliu” prin programul Universitatii Georgetown, SUA, precum si o diploma in „Management Bancar” eliberata de CODECS Romania.

Citeste si Anca Dumitru, inainte de a preda stafeta: Valentin Ionescu este omul de care Bursa are nevoie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri