Elena Udrea a transmis un mesaj pe Facebook, dupa decizia ICCJ de miercuri seara, cand s-a dispus arestarea sa preventiva pentru 30 de zile, prin care spune ca are incredere ca, in urma apelului, aceasta masura va fi ridicata, "probabil, luni".

"Nu poti pune catuse adevarului! Dupa acest lucru ma ghidez in aceasta perioada. Asa ca voi incerca, aici, pe facebook, sa comunic cu voi si sa spun adevarul asa cum il stiu eu", a scris Udrea, facand precizarea, pentru a nu "isca vreo dezbatere", ca nu are acces la telefon sau internet, mesajele care ar urma sa fie postate fiind transmise prin intermediul avocatului.

Ea mai spune ca, dupa decizia de miercuri seara a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, are "o veste rea si una buna". "Dupa decizia din aceasta seara a ICCJ, am o veste rea si una buna: • Vestea rea este ca s-a dispus arestarea mea preventiva pentru 30 de zile. Am incredere insa ca, in urma apelului, aceasta masura va fi ridicata. Probabil, luni. • Vestea buna este ca judecatorul a invalidat inca doua capete de acuzare ale procurorilor care mi-au cerut arestarea in dosarul Microsoft: o acuzatie de trafic de influenta si cea ramasa de spalare de bani. Practic, acuzatiile de spalare de bani au cazut", a notat Udrea.

Elena Udrea a fost arestata pentru 30 de zile de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul Microsoft. Anuntul a fost facut de unul dintre avocatii Elenei Udrea, Marius Striblea, care a precizat, la iesirea din sala de judecata, ca a fost admisa partial propunerea anchetatorilor, in sensul ca judecatorul nu a luat in considerare acuzatia de spalare de bani adusa de procurori clientei sale.

Judecatorul ICCJ a admis cererea de inlocuire a masurii controlului judiciar, dispus anterior de procurorii DNA fata de Udrea in dosarul Microsoft, cu masura arestului preventiv si cererea DNA de arestare preventiva a Elenei Udrea pentru acuzatia privind mita luata de la Dinu Pescariu, acuzatie formulata de procurori dupa instituirea controlului judiciar.

Marius Striblea a mai spus ca, in opinia sa ca avocat, nu este normal ca toti cei vizati in dosar care au facut denunturi impotriva Elenei Udrea sa fie in libertate, in vreme ce persoanele care au refuzat sa o denunte pe clienta sa sa fie arestate.

Decizia de arestare poate fi contestata

El a mai aratat ca exista in acest moment persoane care sunt vizate in cazul Microsoft, dar care nu au fost "luate la intrebari" de procurori. Decizia luata miercuri seara de ICCJ nu este definitiva si poate fi contestata la aceeasi instanta.

Avocatul Marius Striblea a precizat de altfel ca va contesta decizia, iar judecarea contestatiei ar putea avea loc luni. Procurorii anticoruptie au emis marti, la ora 21.40, ordonanta de retinere pentru deputatul PMP Elena Udrea, in dosarul Microsoft, dupa ce aceasta a stat aproape zece ore la DNA, unde si-a studiat dosarul si a fost audiata.

Potrivit DNA, Elena Udrea a fost retinuta pentru trei fapte de trafic de influenta - in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro -, precum si pentru spalare de bani.

In 29 ianuarie, Elena Udrea a fost pusa sub control judiciar in dosarul Microsoft. In 4 februarie, procurorii au cerut arestarea preventiva a deputatului, aratand ca a incalcat dispozitiile legale ale controlului judiciar, facand afirmatii publice cu privire la acuzatiile ce ii sunt aduse.

Procurorii au mai facut inca o cerere de arestare a Elenei Udrea in dosarul Microsoft, dupa ce au extins urmarirea penala fata de aceasta pentru ca ar fi luat mita de la omul de afaceri Dinu Pescariu, care a denuntat-o pe deputata PMP.

Elena Udrea a fost retinuta dupa ce Camera Deputatilor a dat avize pentru urmarirea penala si arestarea preventiva a deputatului PMP, in dosarele Microsoft si Gala Bute, in care este acuzata de fapte de coruptie. In dosarul Microsoft, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos este acuzat ca ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul lui Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de una dintre cele doua persoane incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Potrivit anchetatorilor, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societati cu obiect de activitate IT, suma de circa trei milioane de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania.

Citeste si:

    Udrea mai este acuzata in dosarul Microsoft ca a cerut 500.000 de euro de la omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat in acelasi dosar, "pentru a-i rezolva problemele din justitie". Procurorii au aratat, in referatul prin care au solicitat aviz de la Camera Deputatilor pentru arestare, ca Elena Udrea a fost denuntata la DNA de Dinu Pescariu, vizat in dosarul Microsoft.

    "La data de 5.11.2014, Pescariu Dinu-Mihail a formulat denunt cu privire la savarsirea unor fapte de coruptie de catre Udrea Elena Gabriela. Din denuntul formulat rezulta ca, in anul 2013 pe fondul cercetarilor efectuate de Directia Nationala Anticoruptie ca urmare a plangerii formulata de Fujitsu Siemens Computers in legatura cu derularea contractului de licentiere Microsoft si a masurilor asiguratorii dispuse de autoritatile austrice pe conturile sale din Elevatia, Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justitie. Exista indicii in sensul ca remiterea sumelor de bani a avut loc in mai multe transe in perioada iulie 2013 - februarie 2014", au scris procurorii in referat.

    Citeste si:

      Potrivit anchetatorilor, aceste fapte sunt dovedite cu declaratia martorului, extrasele de cont si inscrisuri olografe ridicate la perchezitii, in care sunt indicate sume de bani platite.

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Politic »


      Comunicate de presă

      Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


      Setari Cookie-uri