Premierul Ponta a declarat, la Consiliul National al PSD, ca Guvernul a renuntat, in decembrie, sa reduca TVA la produse bio si traditionale in urma unei campanii de presa "idioate", dar a aratat ca va insista ca, in noul Cod Fiscal, aceste produsele sa aiba TVA redusa, precum la alimentele de baza.

"In decembrie, cand am facut bugetul si era un impact foarte mic, am vrut sa reducem TVA pentru produsele bio si cele traditionale. A fost o campanie de presa idioata si noi, in loc sa ne vedem de treaba, am zis "lasa, ca le reducem cand le reducem pe toate". Deci, imi cer scuze! Data viitoare nu ma mai iau dupa tot felul de campanii de acest gen. Eu cred ca produsele traditionale, pe de-o parte, si cele bio, pe de alta parte, reprezinta niste branduri de tara si impactul pentru buget oricum e foarte mic, nu vorbim de cat vorbim in general la celelalte produse. Am vrut sa imi cer scuze, sa stiti ca mi-a parut rau dupa aia, ca ne-am uitat la televizor in loc sa ne uitam la interesul Romaniei", a spus Ponta, la Consiliul National al PSD, scrie Mediafax.

Proiectul actualizat al Codului Fiscal, datat 13 martie si obtinut de Mediafax, releva ca lista produselor pentru care Guvernul promite TVA de 9%, si care a inclus initial doar painea, carnea, pestele, legumele si fructele, a fost extinsa prin includerea si altor produse, precum lapte, oua, animale si pasari vii. TVA de 9%, in loc de 24%, va fi introdusa, incepand cu anul viitor, si pentru accesul la evenimentele sportive, cu argumentul ca sportul este un fenomen social si economic care prezinta un grad inalt de interes pentru populatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri