Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a Legii salarizarii angajatilor din sectorul public, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis ca este responsabilitatatea coalitiei de guvernamant sa se asigure ca promisiunile vor fi respectate fara a fi periclitata dezvoltarea Romaniei.

Presedintele Klaus Iohannis sustine necesitatea de crestere a veniturilor salariale, in mod sustenabil, pentru imbunatatirea nivelului de trai al romanilor. Este evident faptul ca Romania are nevoie de un cadru legislativ care sa introduca ordine in sistemul public de salarizare, astfel incat sa fie eliminate inechitatile si disfunctionalitatile salariale. In acelasi timp, presedintele Romaniei sustine necesitatea unei cresteri sustenabile a salarizarii in sectorul bugetar, care sa asigure motivatiile adecvate si performantele necesare din partea tuturor beneficiarilor

Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis aminteste ca proiectul salarizarii unice a fost un proiect asumat, ca parte esentiala a programului de guvernare, de catre PSD. ”In acest sens, este responsabilitatea PSD-ALDE sa asigure dezvoltarea echilibrata si sa concilieze obiectivul de crestere a salariilor cu cel de pastrare a stabilitatii macroeconomice si bugetare a Romaniei”, sustine presedintele.

Klaus Iohannis atrage atentia ca unele aspecte ”problematice” vor trebui corectate ulterior, in perioada de aplicare.

Coalitia aflata la guvernare are obligatia sa se asigure ca legea salarizarii va produce rezultate conform promisiunilor facute, fara a genera dezechilibre in economie si implicatii negative asupra bugetului public. In acest sens, aplicarea legii trebuie corelata cu angajamentele Romaniei din Pactul de Stabilitate si Crestere, in vederea pastrarii deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB. Aceasta lege ar trebui sa rezolve problemele salariale existente in sectorul public, fara sa creeze altele

Administratia Prezidentiala

Dragnea: O mare satisfactie. Apreciez ca Iohannis a promulgat Legea salarizarii

Liderul PSD, Liviu Dragnea, apreciaza faptul ca presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea salarizarii, in ciuda tuturor presiunilor publice, aceasta fiind o veste foarte buna pentru romani.

Pentru mine este o mare satisfactie si apreciez foarte mult faptul ca presedintele Iohannis in ciuda tuturor presiunilor publice a promulgat aceasta lege care este o lege asteptata de milioane de romani si care va fi implementata de guvernul condus de Mihai Tudose Este o veste foarte buna pentru toata lumea

Liviu Dragnea

Sursa foto: Agerpres / Alex Micsik

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri