Marii dezvoltatori de proiecte comerciale din Romania investesc sute de mii de euro pe finalul de an pentru amenajarea targurilor de Craciun si a spatiilor de entertainment, asa cum este cazul patinoarelor, una dintre principalele puncte de atractii ale tinerilor.

Veranda Mall, cel mai nou centru comercial deschis in Romania in acest an, in urma unei investitii de 60 de milioane de euro, a instalat la inceputul lunii noiembrie primul patinoar din cartierul Obor, intins pe o suprafata de 650 mp, o investitie de aproximativ 100.000 de euro, iar in completarea sa va veni si un targ de Craciun care se va deschide la inceputul lunii decembrie.

“Am deschis primul si singurul patinoar in aer liber din cartierul Obor. Este o optiune sanatoasa de petrecere a timpului, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mai mari. Investitia in instalarea patinoarului s-a ridicat la circa 100.000 de euro, iar in perioada urmatoare vom finaliza si amenajarea targului de Craciun, investitia in acest proiect ridicandu-se la inca 50.000 de euro”, a declarat Andrei Pogonaru, dezvoltatorul centrului comercial Veranda.

Dupa ce Veranda Mall a anuntat deschiderea celui mai mare patinoar in aer liber situat in zona Obor, a venit si randul dezvoltatorului NEPI sa anunte o investitie similara in proiectul sau Promenada Mall din nordul Capitalei.

In acest fel, in Promenada Mall, pe 12 noiembrie, a fost redeschis patinoarul de pe terasa de la nivelul al doilea al centrului comercial. Acesta are o suprafata de 800 metri patrati si va fi deschis zilnic intre orele 10:00 si 22:00, iar accesul pe gheata va fi nelimitat si va costa 20 lei in timpul saptamanii si 25 lei in weekend, de vineri pana duminica.

Patinoarul de pe terasa Promenada Mall este situat la 14 metri inaltime deasupra orasului. Cei interesati sa se initieze in tainele acestui sport, pot apela la un instructor individual contra unui cost de 40 lei/ora (la care se adauga pretul biletului de acces), iar pretul inchirierii unui bobby (suport patinaj) este de 15 lei/ora. In acelasi timp, iubitorii acestui sport isi pot inchiria patinele la pretul de 15 lei sau si le pot ascuti pe cele personale tot la patinoar, in schimbul a 15 lei/pereche.

Activitatile variaza in functie de specificul centrului. Pe langa decoratiunile tematice, toate centrele comerciale detinute de NEPI din tara ii astepta pe vizitatori cu diverse evenimente si oferte: targuri de Craciun cu accesorii, decoratiuni sau dulciuri, festivaluri culinare, diverse concerte si spectacole artistice, dar si evenimente si ateliere interactive pentru copii.

Shopping City Timisoara, primul patinoar pe acoperisul unui mall si prima trambulina de schi din Romania

In acest fel, in proiectul Shopping City Timisoara, NEPI va deschide pe 25 noiembrie primul patinoar pe acoperis din Timisoara, ce isi va avea portile deschise publicului pana in februarie 2017. Patinoarul va fi amplasat pe parcarea supraterana a mall-ului, la nivelul 1, va avea o suprafata de aproximativ 600 metri patrati si va functiona pe programul standard al centrului Shopping City Timisoara, zilnic intre 10:00 – 22:00.

“In proiectul din Timisoara am inaugurat si prima partie de ski indoor dintr-un mall din Romania. SmartSki Slope este amplasata la nivelul 2 al centrului comercial. Clima pe partie este optima, nefiind necesare costume de schi sau snowboard. Mai mult, SmartSki va fi gazdui cursuri de schi si snowboarding, competitii sportive, precum si evenimente tematice », au declarat reprezetantii NEPI.

Braila Mall, un alt centru comercial detinut de catre NEPI, dispune de un patinoar deschis pe toata durata anului, amplasat in interiorul centrului comercial, la parter, pe o suprafata de 450 de metri patrati.

Intrebati de wall-street.ro ce asteptari au in privinta traficului in centrele comerciale din tara, reprezentantii NEPI se arata optimisti si in acest an.

“Ne asteptam la cresteri intre 25 si 35% ale traficului in principalele centre comerciale din Romania”, au declarat oficialii NEPI.

Mall-urile lui Iulian Dascalu estimeaza un trafic in crestere cu 20% fata de o luna normala: ce pregatesc centrele comerciale din portofoliu

Cele cinci mall-uri din portofoliul Iulius Group, companie detinuta de catre antreprenorul roman Iulian Dascalu, vor inregistra cresteri ale traficului cuprinse intre 15-20% in perioada urmatoare, iar la aceasta evolutie vor contribui si o serie de investitii care vor fi realizate in urmatoarele saptamani.

“Conceptul tematic va fi adaptat fiecarui mall in parte si, bineinteles, difera de la un an la altul. Ca in fiecare an, in toate mall-urile se organizeaza campania de Craciun. Totodata, se vor organiza targuri de cadouri, evenimente pentru copii, intalniri cu Mos Craciun, serbari ale gradinitelor si scolilor, spectacole de datini si obiceiuri, ateliere de creatie pentru cei mici etc. (…) La Iulius Mall Timisoara va fi organizat un Targ de Craciun, atat in interiorul, cat si in exteriorul mall-ului. La Iulius Mall Suceava va avea loc un spectacol de Craciun, sustinut de Filarmonica din Botosani”, sustin reprezentantii Iulius Group, pentru Wall-Street.

Palas Iasi, cel mai mare centru comercial din portofoliul Iulius Group va aduce o serie de noutati fata de anii precedenti.

“In acest an vom organiza, in premiera pentru regiune, o competitie internationala de video mapping. LightUp Festival va avea loc in parcul Palas, pe 3 decembrie. Practic, sase video artisti, din Mexic, Belgia, Italia, Polonia si Romania, vor valorifica frumusetea arhitecturala a Palatului Culturii, prin intermediul unor proiectii video spectaculoase, cu tema „iarna”, iar publicul va decide, prin sms, castigatorii. Ansamblul Palas va acorda trei premii, in valoare totala de 9.000 de euro. La Palas Iasi, aprinderea luminitelor de Craciun, care decoreaza intregul ansamblu, va reprezenta un eveniment in sine, publicul fiind invitat sa asiste si la un concert extraordinar al Filarmonicii Iasi. Tot la Palas, principala atractie pentru copii va fi trenuletul lui Mos Craciun, care ii va plimba pe cei mici prin mall”, au mai precizat reprezentantii Iulius Group.

Incepand cu luna decembrie, patinoare vor fi deschise la Palas Iasi, Iulius Mall Timisoara si Iulius Mall Suceava.

“In parcul ansamblului Palas vom avea, ca si in ceilalti ani, doua patinoare: unul pentru adulti si unul pentru copii. Palas Ice va avea o suprafata de 1.200 mp si poate gazdui pana la 300 de persoane. La Palas Ice Junior, noutatea consta in faptul ca sunt oferite cursuri cu instructor personal. La Iulius Mall Timisoara, patinoarul „Ice Dreams” va avea o suprafata de 1.200 mp si, de asemenea, vor fi disponibile cursuri cu instructori. La Iulius Mall Suceava, patinoarul va avea o suprafata de 1.000 mp si o capacitate de 200 de persoane”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri