Pretul locuintelor din Bulgaria va continua sa creasca si in 2008, dar cu un ritm mai lent decat cel inregistrat anul trecut cand a inregistrat o crestere de 30%, sustine Strahil Ivanov, managerul agentiei de real estate Yavlena, citat de Dnevnik.
Proprietatile rezidentiale vor continua aprecierea, iar analistii bulgari se asteapta si in 2008 la o crestere a preturilor de 12-15% in conditiile in care cererea va depasi stocul existent de locuinte. "Cresterea robusta a preturilor care au inregistrat recorduri peste recorduri in 2007 a fost o surpriza pentru expertii imobiliari. Acestia au estimat ca si in 2008 preturile vor continua sa creasca in jurul a 15% pe intreg anul", a declarat Ivanov.

Totodata, previziunile directorului departamentului Rezidential, Krasimir Dimitrov, sunt de asemenea pentru o crestere cuprinsa intre un procent de 8 si 15 %, insa potrivit acestuia preturile locuintelor pot creste chiar si mai mult in functie de celelalte segmente ale pietei imobiliare din Bulgaria, dar si din tarile vecine, inclusiv Romania.

Reprezentantii companiei Yavlena mai spun ca este de asteptat ca dezvoltatorii sa isi indrepte atentia si dincolo de centrul capitalei Sofiei, unde sunt cladiri rezidentiale vechi fara a fi reabilitate pana in prezent. In 2007, piata proprietatilor a ocupat prima pozitie in economia bulgara cu un record al tranzactiilor de 11,36 miliarde de euro, suma fiind reprezentata de valoarea totala a tranzactiilor cu terenuri si cladiri, potrivit datelor publicate de agentia de real estate Yavlena.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri