Volumul imobilelor scoase la vanzare in luna noiembrie 2008 prezinta un declin brusc de 42% pentru garsoniere, 35% in cazul apartamentelor cu 2 si 3 camere si 21% pentru apartamentele de patru camere, fata de luna octombrie a acestui an, arata ultimul raport al AnunturiParticulari.ro.
Conform raportului anunturiparticulari.ro, numarul ofertelor din luna noiembrie a scazut comparativ cu noiembrie 2007 cu 4% in ceea ce priveste garsonierele, cu 8% pentru apartamentele cu 3 camere si cu 9% in cazul celor cu 4 camere. Particularii au scos spre vanzare in noiembrie 2008 cu 1% mai putine apartamente de 2 camere decat in aceeasi luna a anului trecut.

In acelasi timp, trendul descrescator al ofertelor se reflecta si in cazul preturilor medii. Comparativ cu aceeasi luna a anului 2007, noiembrie 2008 a marcat o scadere a preturilor de 6% pentru garsoniere si apartamente cu 2 camere. Nota discordanta o constituie apartamentele de 3 si 4 camere al caror pret mediu a crescut in noiembrie 2008 cu 3% respectiv 4% fata de anul precedent.

"In raport cu inceputul anului 2008, luna noiembrie prezinta reduceri semnificative la nivel de oferte. Cel mai afectat segment este cel al apartamentelor cu 4 camere, numarul ofertelor micsorandu-se cu 26%. In ceea ce priveste garsonierele, volumul imobilelor scoase la vanzare a scazut cu 21%. Apartamentele de 2 si 3 camere au inregistrat o scadere ponderata de 13% respectiv 18%", sustine managerul companiei Silvia Vilceanu.

Potrivit acesteia, nici preturile nu au suferit alt tratament in raport cu luna ianuarie 2008. Astfel, cu toate ca regresul a fost mai mic decat in cazul ofertelor, preturile s-au modificat cu 14% pentru apartamentele cu doua camere, cu 11% pentru garsoniere si cu 9% pentru apartamentele cu 3 camere. Imobilele cu 4 camere au resimtit o scadere insignifianta de doar 1%.

"Ritmul lent de achizitionare a locuintelor reprezinta o consecinta a conditiilor severe de creditare din aceasta perioada. Desi pentru anul 2009 se estimeaza o crestere a numarului de oferte si o scadere a preturilor de vanzare de pana la 20%, vom asista la o stagnare a volumului de tranzactii pe piata imobiliara datorita inaspririi normelor bancare", a mai spus Silvia Vilceanu.

Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate de proprietari.

AnunturiParticulari a fost lansat in anul 2001 si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri